Mini logo

Internet-selain ei ole tuettu.

Internet-selaimesi ei ole tuettu tai se on vanhentunut. Voit parantaa sivuston käyttökokemusta päivittämällä seilamesi.

Päivitä selaimesi
Varaa koeajo

Miten ladattava hybridi toimii?

Voit ladattavaa hybridiä ajaessasi käyttää samalla matkalla tarvittaessa sekä sähkö- että polttomoottoria. Auto käyttää ensisijaisesti sähköä, joten auto liikkuu aluksi sähkömoottorin avulla ja kun akun varaustila on matala, auto siirtyy saumattomasti käyttämään polttomoottoria. Kun nopeus ylittää 120 km/h, käytetään kumpaakin moottoria, mikä on ympäristön kannalta paras ratkaisu.

Polttomoottoria tankataan tavalliseen tapaan huoltoasemalla ja sähkömoottoria ladataan liittämällä se latauslaitteeseen kotona tai latausasemilla, joita on eri puolilla maata. Sähkömoottori voi myös ladata itseään ajon aikana – kun jarrutat, liike-energia muutetaan sähköenergiaksi, joka toimitetaan takaisin sähkömoottorin käyttöön.

VOIMANSIIROJÄRJESTELMÄN RAKENNE.

TwinPower Turbo -moottori konepellin alla (1) vetää etupyöriä ja polttoainesäiliö on sijoitettu taakse (2).

Pelkällä sähköajolla auto on takavetoinen – sähkömoottori (3) sijaitsee takana ja vetää takapyörää.

Akku ja sähköjärjestelmät on sijoitettu takapenkkien alle (4).

Ladattavan hybridin toimintamatka.

Se, kuinka pitkälle ladattavalla hybridillä pääsee, riippuu eri tekijöistä, kuten akun kapasiteetista, ilman lämpötilasta ja kuljettajan ajotyylistä. Ladattavassa hybridissämme MINI Countryman plug-in-hybridissä on 10 kWh:n akku, ja sen toimintamatka pelkällä sähköllä on 52 kilometriä. Ladattavan hybridin etuna on, että kun tankissa on bensiiniä, voit jatkaa ajamista, vaikka akku olisi tyhjä. Se tuo turvaa tien päällä ollessasi.

Ladattavan hybridin lataaminen

Ladattava hybridi ladataan yksinkertaisesti mukana tulevalla latauskaapelilla, joka yhdistetään latauslaitteeseen kotona tai julkisella latausasemalla. MINI Countryman plug-in-hybridissä on litiumioniakku, jonka lämpötila pysyy suorituskyvyn ja akun keston kannalta optimaalisella tasolla. Latauspistorasia on sijoitettu näppärästi auton toisen sivuvilkun taakse, ja latauspistorasiaa ympäröivä LED-valaistus syttyy autoa ladattaessa.

Perinteinen polttomoottori ladataan tavalliseen tapaan huoltoasemalla.

MINI Charging tarjoaa sinulle pääsyn maailman suurimpiin kuuluvaan latausverkostoon. Lataa MINIäsi jossakin yli 210 000 latauspisteestä eri puolilla maailmaa pelkällä kortilla tai sovelluksella.

Ladattavan hybridin ostaminen

Osta toimitusvalmis ladattava hybridi Online Store.

Löydät Online Store MINIt, jotka ovat valmiina toimitettaviksi. Etsi autoja omien toiveidesi pohjalta lähelläsi olevilta jälleenmyyjiltä.

Käytetyn ladattavan hybridin ostaminen.

Käytetyn auton ostamisessa on aina huomioitava muutamia asioita. Jos haluat minimoida käytetyn sähköauton ostoon liittyvät riskit, voit valita auton varastossamme olevasta MINI NEXT valikoimasta. Se on sekä sujuvaa että turvallista, koska kyseiset autot ovat aina enintään viisi vuotta vanhoja, niitä on huollettu säännöllisesti ja korjattu vain MINIn alkuperäisvaraosilla. Lisäksi niillä on ajettu enintään 120 000 kilometriä ja ne myydään aina kattavalla 12 kuukauden takuulla. Ympäristöautopalkkio ei kuitenkaan koske käytettyjä autoja.

Ladattava hybridi leasingsopimuksella

Onko autolla ajaminen sinulle tärkeämpää kuin sen omistaminen? Siinä tapauksessa leasing on sinulle täydellinen valinta. Ladattavan hybridin hankkiminen leasingsopimuksella on helppoa ja sujuvaa ja myös yhä yleisempää.

Sähköauton yksityisleasing – MINI TO GO.

MINI yksityisleasing on sinulle, joka arvostat helppoutta ja riskittömyyttä. Ajat kolme vuotta ja maksat vain kuukausivuokran, polttoaineen ja vakuutukset ­– täysi huolenpito, liikkuvuusturva ja talvirenkaat sisältyvät hintaan. Keskity ajamiseen, me hoidamme loput.

Ladattavan hybridin ympäristövaikutukset

Plug-in-hybridi auttaa sinua vähentämään hiilidioksidipäästöjä mukavuudesta tinkimättä. Voit ajaa MINI Countryman plug-in-hybridillä jopa 52 kilometriä ilman paikallisia hiilidioksidipäästöjä. MINI Countryman plug-in-hybridin keskimääräiset hiilidioksidipäästöt ovat sähköisen voimansiirtojärjestelmän ansiosta vain 40 g/km – alle puolet uusien polttomoottoriautojen keskimääräisestä tasosta.

Ladattavan hybridin ja sähköauton erot

Suurin ero ladattavien hybridien ja sähköautojen välillä on, että ladattavat hybridit käyttävät sekä sähkö- että polttomoottoria, kun taas sähköautot kulkevat pelkällä sähköllä.

Ladattava hybridi / plug-in-hybridi.   Sähköauto.
 • Kaksi moottoria; sähkömoottori ja perinteinen polttomoottori
 • Ladataan latausasemalla ja tankataan bensiinillä tai dieselillä
 • Pienemmät fossiilisten polttoaineiden päästöt ajon aikana kuin perinteisissä autoissa, koska voimansiirron tapa mukautuu ajoreittiin.

Lue lisää MINI Countryman plug-in-hybridistä

 

 • Liikkuu sähkömoottorin avulla ja on akkukäyttöinen
 • Ladataan latausasemalla
 • Ei tuota fossiilisten polttoaineiden päästöjä.

Lue lisää täyssähköisestä MINI Cooper SE:stä
Lue lisää sähköautoista

Ladattava hybridi: kysymyksiä ja vastauksia

 • Onko SUV-mallistossa ladattavia hybridejä?

  Kyllä, SUV-mallistossakin on ladattavia hybridejä! SUV on lyhenne sanoista Sports Utility Vehicle, ja sitä kutsutaan myös citymaasturiksi. SUV on tyypillisesti urheilullinen, käytännöllinen ja suunniteltu ajettavaksi myös sellaisissa maastoissa, joista henkilöautot eivät tavallisesti selviä. Me kutsumme ladattavaa hybridiämme MINI Countryman plug-in-hybridiä nimellä SAV (Sports Activity Vehicle).

 • Miten vaihto sähkö- ja polttomoottorin välillä toimii?

  Ladattavat tai plug-in-hybridit vaihtavat sähkön ja polttoaineen välillä ilman, että sinun tarvitsee tehdä mitään. Polttomoottori käynnistyy automaattisesti, kun sähköisen akun lataus alkaa olla lopussa tai kun tarvitset lisävoimaa esimerkiksi kiihdyttäessäsi.

 • Voiko ajamista jatkaa, vaikka tankissa ei olisi enää bensiiniä?

  Kyllä, hetken. Jos akussa on virtaa, voit jatkaa ajamista, vaikka tankki olisi tyhjä. Tankissa kannattaa kuitenkin aina pitää jonkin verran polttoainetta erityisesti, jos suunnittelet pidempää matkaa.

 • Kuinka usein ladattavaa hybridiä pitää ladata?

  Ladattavan hybridin akun lataustarve riippuu siitä, kuinka kauas ja kuinka usein ajat. Jos otat tavaksesi ladata akkua jokaisen ajon jälkeen, toimintamatkan ei pitäisi tuottaa ongelmia. Voit ajaa MINI Countryman plug-in-hybridillä jopa 52 kilometriä sähköllä seuraavaan lataukseen asti ennen kuin polttomoottori käynnistyy.

  Lue lisää latauksesta täältä

 • Mikä WLTP on ja mitä tekemistä sillä on toimintamatkan kanssa?

  WLTP (Worldwide Light Vehicles Test Procedure) otettiin käyttöön syyskuussa 2018, ja se on 1. tammikuuta 2020 alkaen korvannut täysin aiemmin käytetyn NEDC-ajosyklin. Kulutusta, päästöjä ja muita haitallisia aineita mitataan nyt uusien säädösten mukaisesti. Toimintamatkan mittaaminen on myös standardisoitu.

  Lue lisää WLTP täältä

 • Kuinka pitkän matkan ladattava hybridi kulkee yhdellä latauksella?

  WLTP:n mukaan MINIn ladattavan hybridin MINI Countryman plug-in-hybridin sähköinen toimintamatka on 52 kilometriä.

  Lue lisää toimintamatkasta

 • Mitä eroa on hybridillä ja ladattavalla hybridillä?

  Hybridissä tai sähköhybridissä on ladattavan hybridin tavoin sekä poltto- että sähkömoottori. Erona ladattavaan hybridiin on se, että hybridin sähkömoottoria ei voi ladata latauspisteellä vaan sitä ladataan auton omalla generaattorilla.