Mini logo

Internet-selain ei ole tuettu.

Internet-selaimesi ei ole tuettu tai se on vanhentunut. Voit parantaa sivuston käyttökokemusta päivittämällä seilamesi.

Päivitä selaimesi
Varaa koeajo

MINI ajaa tulevaisuuteen.

MINI Electric.

Frankfurtin autonäyttelyssä 14.–24. syyskuuta 2017 oli ensiesittelyssä MINIn täyssähköautokonsepti MINI Electric Concept. Sen tyylipuhdas ja futuristinen tulkinta klassisesta MINI-muotoilusta antaa esimakua siitä, miten MINI voi tarjota ajamisen iloa kestävällä tavalla tulevaisuuden kaupunkiympäristöissä.

MINIlle tyypillisen kompaktin koon ja patentoidun ajotuntuman lisäksi täyssähköinen MINI Electric Concept tarjoaa sähköisen voimansiirron, kevyen painon ja aerodynaamista muotoilua. Tämä konseptimalli näyttää mitä voidaan odottaa MINIn täyssähköiseltä tuotantomallilta, joka esitellään vuonna 2019.

MINI – sähköautojen pioneeri.

MINI otti jo 10 vuotta sitten ratkaisevan askeleen täyssähköisen voimansiirron kehittämisessä, kun esittelimme täyssähköisen MINI E:n. Tämä malli loi pohjan BMW Groupin sähköautojen kehittämiseen liittyville ratkaisuille. MINI E esiteltiin vuonna 2008 ja se oli BMW Groupin ensimmäinen täyssähkömalli. Yli 600 MINI E -autoa oli yksityishenkilöiden testattavana arkisissa ajoympäristöissä kattavassa kenttätutkimuksessa. Sähköisen voimansiirron suorituskyvyn ja nollapäästöjen lisäksi MINI E tarjosi myös salamannopeaa kiihtyvyyttä ja loistavia ajo-ominaisuuksia. Kenttätutkimuksen kokemuksia käytettiin hyväksi BMW Groupin ensimmäisen täyssähköisen tuotantomallin, BMW i3:n kehittämisessä.

MINI Electric

Tyypillinen MINI – mutta entistä terävämpänä.

BMW Groupin designjohtaja, Adrian van Hooydonk, kuvailee MINI Electric Conceptia näin: ”tyypillinen MINI – kompakti kooltaan, jouheva käsitellä ja salamannopeasti reagoiva... Lyhyesti sanottuna täydellinen jokapäiväiseen ajoon.” Hän sanoo myös, että konseptiauton aerodynaamiset muodot ja vaikuttava ulkomuoto eivät ole pelkkä mainostemppu. ”Aerodynamiikka ja kevyt muotoilu eivät ole tärkeitä asioita pelkästään kilpa-autoilussa. Nämä ominaisuudet ovat ratkaisevia myös sähkökäyttöisen auton toimintasäteen maksimoimiseksi. MINI Electric Conceptin muotoilussa on keskitytty aerodynamiikkaan, puhtaisiin ja teräviin linjoihin, jotka vahvistavat tehokkuuden vaikutelmaa. Samalla auton tunnistaa ulkomuodoltaan ehdottomasti MINIksi.”

MINI Electric

Minimalismi huokuu voimaa ja tehokkuutta.

Edestä katsottuna MINI Electric Concept huokuu selkeää MINI-tuntumaa. Muodoista erottuvat selkeästi ”suljettu” etusäleikkö, auton etuvalojen järjestys, muodoiltaan veistosmainen etuspoileri ja säleikön Striking Yellow -koristelista. Ne kertovat hillitysti konepellin alla olevasta päästöttömästä teknologiasta.

Näytä lisätietoja

MINI Electric

Visionäärinen konsepti on pian tuotannossa.

Kaiken kaikkiaan MINI Electric on konseptiltaan ja muotoilultaan täydellinen esimerkki siitä, miten MINI suhtautuu tulevaisuuden liikkumisen tarpeisiin suurkaupunkialueilla. Visionäärinen täyssähköinen autokonsepti lähitulevaisuudessa toteutettavaksi... Edistynyttä sähköistä voimansiirtoa, erinomaista tehokkuutta, vaikuttavaa suorituskykyä ja upeaa ajodynamiikkaa. Lyhyesti sanottuna: klassisen MINIn ominaispiirteitä yhdistettynä segmenttinsä johtaviin ominaisuuksiin.

Minimalismi huokuu voimaa ja tehokkuutta.

Edestä katsottuna MINI Electric Concept huokuu selkeää MINI-tuntumaa. Muodoista erottuvat selkeästi ”suljettu” etusäleikkö, auton etuvalojen järjestys, muodoiltaan veistosmainen etuspoileri ja säleikön Striking Yellow -koristelista. Ne kertovat hillitysti konepellin alla olevasta päästöttömästä teknologiasta.


Auton etuosan sileät pinnat, selkeät muodot, värit ja korostukset luovat kontrasteja, jotka jatkuvat myös sivuilla vahvistaen MINI Electric Conceptin mittasuhteita. Sivuilla näkyy etupuolen tavoin tyylipuhtaita linjoja, jotka yhdessä voimakkaan kaarevien astinlautojen kanssa luovat minimalistisen vaikutelman. Auton siluetti kertoo hillitysti voimakkuudesta ja tehokkuudesta.

Puhtaat ja dynaamiset muodot näkyvät myös auton perän muotoilussa. Takaluukun ja puskurin yläosan sileät pinnat tekevät perästä urheilullisen. Reunoilla olevat takavalot ovat läpinäkyvät ja niissä on Union Jack -kuviointi. Puskurin alaosan diffuusori on samaa tyyliä kuin etuspoilerin ilmareiät. Pisteenä iin päällä on mattapintainen ”liquid metal”-väri Reflection Silver. Se vahvistaa entisestään MINI Electric Conceptin tyylikkyyttä ja keveyttä.