Pääteksti

Yleiskatsaus

    

 • Kuka on henkilötietojen käsittelystä vastaava rekisterinpitäjä?

  Oy BMW Suomi Ab, yritystunnus 0988005-9, toimipaikka Äyritie 8 c, 01501 Vantaa, Suomi (jäljempänä ”BMW Suomi” tai ”me”) toimii henkilötietojen käsittelyssä EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (General Data Protection Regulation, jäljempänä ”GDPR”) tarkoittamana rekisterinpitäjänä. BMW Suomen kotipaikka on Vantaa.

   

  BMW Suomi koordinoi MINI-ajoneuvojen, alkuperäisten MINI-osien ja -lisävarusteiden sekä niihin liittyvien palveluiden jakelua Suomessa MINI Suomi -organisaatioyksikön (jäljempänä ”MINI Suomi”) kautta.

   

  MINI Suomen lisäksi myös muut BMW Suomen organisaatioyksiköt tukevat aktiivisesti nykyisiä ja mahdollisia asiakkaita Suomessa. Keskeisimmät tällaista tukea tarjoavat yksiköt ovat MINI Connected -palvelut ja MINI-verkkokaupat.

   

  MINI Suomi valtuuttaa MINI Partnerit ja MINI-huoltoliikkeet (jäljempänä yhdessä ”MINI Partnerit”, ellei erottelu ole tarpeen), tukee ja auttaa asiakkaita, mahdollisia asiakkaita, sopimuskumppaneita ja muita sidosryhmiä teknisissä ja muissa kysymyksissä, hallinnoi www.mini.fi-verkkosivustoa, tarjoaa kyseisellä verkkosivustolla MINI ID -käyttäjätiliin liittyviä palveluita ja MINI Connected -palveluita sekä markkinoi MINI-brändiä Suomessa.

   

  Ellei toisin ole ilmoitettu, MINI Partnerit ovat oikeudellisesti ja taloudellisesti itsenäisiä yrityksiä, eivätkä ne ole osa BMW Groupia. MINI Partnereiden toiminta on lisenssin varaista ja edellyttää valtuutusehtojen noudattamista. Ne hyödyntävät MINI-brändiä MINI-ajoneuvojen sekä alkuperäisten MINI-osien ja ‑lisävarusteiden välittämisessä ja jakelussa sekä brändiliitännäisissä huolto- ja korjauspalveluissa.

   

  BMW Suomi toimii rekisterinpitäjänä niille henkilötiedoille, joita käsitellään www.mini.fi-verkkosivuston, MINI ID -käyttäjätilin, MINI Connected -palveluiden, erikseen merkittyjen MINI-sovelluksen osien ja asiakasportaalien käytön yhteydessä sekä MINIn asiakaspalveluun tekemiesi yhteydenottojen ja MINIn suoramarkkinointikampanjoiden yhteydessä. BMW Suomi käsittelee henkilötietojasi myös silloin, kun MINI Partnerit välittävät niitä sille (edellyttäen, että vaadittavat tietosuojaedellytykset täyttyvät), ja etenkin tilanteissa, joissa olet ostanut BMW Suomelta MINI Partnerin kautta uuden MINI-ajoneuvon tai vähän käytetyn auton.

   

  MINI Partnerit vastaavat sellaisten henkilötietojen käsittelystä, jotka itse luovutat MINI Partnerille välitykseen, myyntiin ja palveluihin liittyvien yhteydenottojesi ja asiakaspalvelun yhteydessä. MINI Partnerit käsittelevät henkilötietojasi myös silloin, kun BMW Suomi välittää tietojasi niille osana asiakaspalvelua, esimerkiksi MINI Partnerin välittämän ja BMW Suomen kanssa tekemäsi ostosopimuksen yhteydessä. Voit halutessasi kysyä BMW Suomelta, mitkä MINI Partnerit saavat henkilötietojasi BMW Suomelta, estää tietojen välityksen tietylle tai kaikille MINI Partnereille ja peruuttaa tietojen välityksen soittamalla asiakaspalvelumme numeroon +358 207 345 920 (ma–pe klo 9.00–16.00).

   

  Kuten alla on tarkemmin esitetty, BMW Suomi ja MINI Partner ovat tiettyjen henkilötietojen käsittelytoimien osalta GDPR:n tarkoittamalla tavalla yhteisrekisterinpitäjiä.

   

  Tässä tietosuojaselosteessa esitetään joitain esimerkkejä siitä, miten MINI Partnerit käsittelevät henkilötietojasi. Tämän lisäksi MINI Partnerit käsittelevät henkilötietojasi omia tarkoituksiaan varten ja saattavat niihin liittyen myös kerätä henkilötietoja laajemmin. Voit lukea kunkin MINI Partnerin tietosuojaselosteesta, miten kyseinen toimija käyttää henkilötietojasi.

   

  BMW Suomen MINI-asiakaspalvelun yhteystiedot ovat saatavilla täällä.

 • Missä tilanteissa BMW kerää ja käsittelee henkilötietoja?

  BMW Suomi kerää ja käsittelee henkilötietojasi muun muassa silloin, jos:

   

  • otat meihin suoraan yhteyttä esimerkiksi verkkosivustomme, chat-keskustelun tai MINI-asiakaspalvelun kautta, kun olet kiinnostunut tuotteistamme tai palveluistamme tai kun sinulla on muita kysymyksiä tai pyyntöjä
  • ostat tuotteita suoraan meiltä (esimerkiksi verkkosivustoltamme)
  • ostat palveluita suoraan meiltä (esimerkiksi ajoneuvon huollon tai korjauksen BMW-liikkeessä)
  • pyydät lisätietoja tuotteistamme tai palveluistamme (esimerkiksi esitteiden tai hinnastojen lähettämistä sähköisesti)
  • annat meille suostumuksesi markkinointiviestintään tai vastaat suoramarkkinointikampanjoihimme esimerkiksi täyttämällä vastauskortin tai lähettämällä henkilötietoja verkkosivustoillamme (www.mini.fi tai laskeutumissivu)
  • MINI Partnerit välittävät henkilötietojasi meille etenkin MINI-vähittäismyyjien välittämien, sinun ja BMW Suomen välisten ostosopimusten tekemistä ja täyttämistä varten edellyttäen, että vaadittavat tietosuojaedellytykset täyttyvät ja että olet antanut suostumuksesi henkilötietojen välittämiseen tai et ole vastustanut henkilötietojesi välittämistä BMW Suomelle asiakaspalvelua varten (esimerkiksi jotta sinut voidaan tunnistaa, kun otat yhteyttä MINI-asiakaspalveluun) ja postin lähettämistä varten (esimerkiksi jotta sinulle voidaan lähettää MINIn tervetuliaispaketti, kun olet ostanut ajoneuvon) tietoisena siitä, että sinulla on oikeus myös vastustaa henkilötietojesi välittämistä
  • ajoneuvosi tiedot (ajoneuvon valmistenumeroon yhdistettynä) välitetään meille MINIn valtuuttaman huoltoliikkeen suorittamien huolto- ja korjauspalveluiden yhteydessä
  • muut BMW Groupin konserniyhtiöt (kuten BMW Financial Services) ja yhteistyökumppanit välittävät laillisesti meille henkilötietojasi
  • kolmannet osapuolet (kuten viralliset osoitteiden välittäjät) välittävät laillisesti meille henkilötietojasi.

   

  Auta meitä pitämään tietosi ajan tasalla ja kerro meille, jos henkilötietosi tai etenkin yhteystietosi muuttuvat. Muuttuneista tiedoista voit helposti ilmoittaa MINI ID -käyttäjätilisi kautta. Samassa paikassa voit milloin tahansa tarkastella ja muuttaa tietojasi (kuten yhteystietoja, suostumustasi markkinointiviestintään, ensisijaisen MINI Partnerin valintaa, palveluihin yhdistettyjä ajoneuvojasi ja tallennettuja maksutietoja).

   

  Voit tunnistautua henkilökohtaisella MINI ID -tunnuksellasi kaikissa asiointitilanteissa, mikä mahdollistaa saumattoman ja joustavan asiakaskokemuksen. Voit muun muassa tunnistautua MINI Partnerille helposti esimerkiksi MINI-sovelluksesta löytyvällä MINI ID -käyttäjätiliisi liitetyllä QR-koodilla ja sallia näin MINI Partnerille pääsyn profiilisi tiettyihin tietoihin. Aina kun tunnistaudut tietylle MINI Partnerille ensimmäisen kerran, saat siitä tietosuojatoimenpiteenä sähköposti-ilmoituksen.

 • Mitä henkilötietoja sinusta voidaan kerätä?

  Sinusta voidaan kerätä seuraavia henkilötietoryhmiä tässä tietosuojaselosteessa kuvattujen eri palveluiden ja yhteydenpitokanavien kautta:

   

   

  Ajoneuvon toimintatiedot

  Ajoneuvon ohjauslaitteet käsittelevät tietoja ajoneuvon ohjaamista varten.

   

  Tällaisia tietoja ovat esimerkiksi:

  • ajoneuvon perustiedot, kuten ajoneuvon valmistenumero (VIN), malli, ominaisuudet ja varustelu
  • ajoneuvon tilaa koskevat tiedot, kuten nopeus, hidastuvuus, sivuttaiskiihtyvyys, pyörien kierrosnopeus, kiinnitetyn turvavyön ilmaisin, polttoaineen kulutus ja akun tiedot
  • tiedot ympäröivistä olosuhteista, kuten lämpötila sekä sadeanturin ja etäisyysanturin tiedot.

   

  Tällaiset tiedot ovat lähtökohtaisesti tilapäisiä. Niitä ei tallenneta toimintahetkeä kauemmin, ja niitä käsitellään ainoastaan ajoneuvossa itsessään. Ohjauslaitteissa on usein datamuisti (esimerkiksi ajoneuvon avainta varten). Datamuistiin voidaan tilapäisesti tai pysyvästi tallentaa tietoja ajoneuvon kunnosta, komponenttien rasituksesta, huoltovaatimuksista ja teknisistä tapahtumista ja virheistä.

   

  Ajoneuvon teknisistä ominaisuuksista ja varustelusta riippuen tallennetaan seuraavia tietoja:

  • järjestelmäkomponenttien toiminnallinen tila, kuten polttoaineen määrä, rengaspaine ja akun tila
  • häiriöt ja viat tärkeiden järjestelmäkomponenttien, kuten valojen ja jarrujen, toiminnassa
  • järjestelmien toiminta poikkeuksellisissa ajotilanteissa, kuten turvatyynyn tai ajonvakautusjärjestelmän aktivoituminen
  • tiedot ajoneuvoa vahingoittaneista tapahtumista
  • sähköajoneuvojen toiminnallinen tila, kuten korkeajänniteakun lataustaso, akun kunto ja arvioitu kantama.

   

  Tietojen tilapäinen tallentaminen voi olla tarpeen poikkeustilanteissa, esimerkiksi jos ajoneuvon ohjausjärjestelmä rekisteröi häiriön.

   

  Jos käytät huollon tai korjauksen kaltaisia palveluita, tallennetut toimintatiedot saatetaan tarvittaessa lukea ja käsitellä auton valmistenumeroon yhdistettyinä. Ajoneuvon tietoja saattavat käyttää MINI Partnereiden tai kolmansien osapuolten, kuten tiepalvelun, työntekijät. Sama koskee takuutapauksia ja laadunvarmistustoimenpiteitä.

   

  Tiedot luetaan yleensä etävianmäärityksen tai tiepalveluiden käytön yhteydessä ajoneuvon sisäiseen valvontajärjestelmään eli OBD-järjestelmään kuuluvan lakisääteisen linkin kautta. Toimintatiedot kertovat ajoneuvon tai yksittäisten komponenttien teknisen kunnon ja auttavat vianmäärityksessä, takuuvelvoitteiden noudattamisessa ja laadun parantamisessa. Nämä tiedot, mukaan lukien komponenttien rasitus, tekniset tapahtumat sekä toimintavirheet ja muut häiriöt, välitetään valmistajalle eli BMW AG:lle tätä tarkoitusta varten yhdessä ajoneuvon valmistenumeron kanssa (soveltuvin osin). BMW AG:llä on lisäksi valmistajana tuotevastuu. BMW AG käyttää ajoneuvojen toimintatietoja siten myös esimerkiksi takaisinkutsukampanjoiden yhteydessä. BMW voi käyttää tietoja myös tutkiakseen asiakkaiden esittämiä takuisiin ja päivityksiin liittyviä vaateita.

   

  Ajoneuvon virhetiedot ja muistit voidaan nollata huoltoliikkeessä joko pyynnöstäsi tai osana korjausta tai huoltoa.

   

  Mukavuus-, kätevyys- ja viihdetoiminnot

  Voit tallentaa kätevyysasetukset ja henkilökohtaiset asetukset ajoneuvoon ja muuttaa niitä tai nollata ne milloin tahansa.

   

  Ajoneuvon ominaisuuksista riippuen voit säätää esimerkiksi seuraavia asetuksia:

  • istuimen ja ohjauspyörän asennot
  • jousitus- ja ilmastointiasetukset
  • henkilökohtaiset mieltymykset, kuten sisätilan tunnelmavalaistus.

   

  Voit lisätä tietoja ajoneuvon viihdetoimintoihin valittujen ominaisuuksien mukaisesti. Ajoneuvon ominaisuuksista riippuen voit lisätä esimerkiksi seuraavia tietoja:

  • multimediatiedot, kuten musiikkia, elokuvia tai valokuvia toistettavaksi integroidussa multimediajärjestelmässä
  • osoitekirjatiedot käytettäväksi integroidussa hands free -järjestelmässä tai integroidussa navigointijärjestelmässä
  • navigoinnin määränpäät
  • tietoa internetpalveluiden käytöstä.

   

  Näitä kätevyys-, mukavuus- ja viihdetoimintoja varten tallennettuja tietoja voidaan säilyttää paikallisesti ajoneuvossa tai ajoneuvoon yhdistämässäsi laitteessa (esimerkiksi älypuhelimessa, muistitikulla tai MP3-soittimessa). Jos olet syöttänyt tiedot itse, voit poistaa ne milloin tahansa.

   

  Näitä tietoja lähetetään ajoneuvosta ainoastaan pyynnöstäsi, esimerkiksi kun käytät valitsemiisi asetuksiin liittyviä verkkopalveluita.

   

  Älypuhelimen integrointi, esimerkiksi Apple CarPlay

  Jos ajoneuvossasi on tarvittavat varusteet, voit yhdistää älypuhelimen tai muun mobiililaitteen ajoneuvoon siten, että voit hallinnoida sitä ajoneuvon integroitujen ohjauslaitteiden avulla. Älypuhelimen kuvia ja ääntä voi näyttää tai toistaa multimediajärjestelmän kautta. Joitain tietoja lähetetään samalla älypuhelimeesi. Integroinnin tyypistä riippuen tämä voi sisältää esimerkiksi paikannustietoja, päivä-/yötilan tietoja ja muita yleisiä tietoja ajoneuvosta.

   

  Integroinnin avulla voit käyttää haluamiasi älypuhelinsovelluksia, kuten navigointia ja musiikin toistoa. Älypuhelimen ja ajoneuvon välillä ei tapahdu muuta vuorovaikutusta, eikä älypuhelimella voi aktiivisesti tarkastella ajoneuvon tietoja. Tietojen lisäkäsittelyn laadun määrittelee kulloinkin käytetyn sovelluksen tarjoaja. Sovelluksesta ja älypuhelimesi käyttöjärjestelmästä riippuu, miten voit määrittää asetuksia näitä tarkoituksia varten tai voitko ylipäätään tehdä niin.

   

  Verkkopalvelut

  Jos ajoneuvollasi on yhteys mobiiliverkkoon, yhteyden avulla on mahdollista vaihtaa tietoja ajoneuvosi ja muiden järjestelmien välillä. Mobiiliverkkoyhteyden mahdollistaa ajoneuvon oma lähetin ja vastaanotin tai mobiililaite (esimerkiksi älypuhelin), jonka olet tuonut ajoneuvoon. Mobiiliverkkoyhteyden kautta voi käyttää verkkotoimintoja, kuten verkkopalveluita ja sovelluksia, joita valmistaja tai muut palveluntarjoajat tarjoavat sinulle.

   

  MINI Online -palvelut

  BMW Suomi kuvaa MINI Online -palveluita, kuten MINI Connected -palveluita, koskevat toiminnot soveltuvassa paikassa (esimerkiksi käyttöoppaassa, MINI Driver’s Guide -sovelluksessa tai MINIn verkkosivustolla), jossa ovat nähtävillä myös niihin liittyvät tietosuojatiedot. Henkilötietoja voidaan käyttää verkkopalveluiden tarjoamiseen. Tietojenvaihto tätä tarkoitusta varten tapahtuu turvallisen yhteyden kautta, esimerkiksi BMW Suomen tätä tarkoitusta varten tarjoamien IT-järjestelmien avulla. Henkilötietoja kerätään, käsitellään ja käytetään palveluiden tarjoamisen lisäksi ainoastaan lain sallimalla tavalla, esimerkiksi lakisääteistä hätäpuhelujärjestelmää varten tai sopimuksen tai suostumuksen perusteella.

   

  Kolmansien osapuolten palvelut

  Kun käytät muiden palveluntarjoajien (kolmansien osapuolten) verkkopalveluita, kyseinen palveluntarjoaja kantaa vastuun niistä ja niiden tietosuojasta, ja niihin sovelletaan kyseisen palveluntarjoajan käyttöehtoja. BMW Suomi ei pysty vaikuttamaan niiden kautta välitettyyn sisältöön.

   

  Siksi pyydämme sinua tutustumaan tällaisten kolmansien osapuolten palveluiden tarjoamisen yhteydessä suoritetun henkilötietojen keräämisen ja käsittelyn laatuun, laajuuteen ja tarkoitukseen.

 • Mihin tarkoituksiin henkilötietojasi käsitellään?

  Keräämiämme henkilötietoja käsitellään tässä kohdassa esiteltyihin tarkoituksiin. Tarkempi selvitys käsittelyn oikeusperusteista on saatavilla täällä.

   

  A. Ajoneuvojen jälleenmyyntiin, huoltoon ja korjaukseen liittyvien sopimusvelvoitteiden täyttäminen (GDPR:n 6 artiklan 1 kohdan b alakohta)

  BMW Suomi, BMW-liikkeet ja MINI Partnerit keräävät, käsittelevät ja käyttävät henkilötietoja osana myyntiprosesseja ja kun huollatat tai korjautat ajoneuvoasi MINI Partnerin toimipisteessä.

   

  BMW Suomi ja MINI Partnerit käyttävät henkilötietoja osana myyntiprosesseja ostosopimuksen hallinnointiin, koeajojen järjestämiseen sekä ajoneuvon ostamiseen liittyvien tietojen välittämiseen.

   

  Näiden toimenpiteiden yhteydessä käsitellään seuraavia tietoryhmiä:

   

  • yhteystiedot
  • sopimustiedot
  • MINI ID -käyttäjätiliin liittyvät tiedot
  • ajoneuvon tekniset tiedot
  • henkilöllisyyden todentamiseen tarvittavat tiedot
  • osto- ja asiointitiedot.

   

  BMW Suomi ja MINI Partnerit käyttävät henkilötietojasi voidakseen ottaa sinuun yhteyttä sopimuksen hallinnointiin liittyvissä asioissa (esimerkiksi ajoneuvon ostaminen, huolto- ja korjaustyötilaukset, MINI Connected -palveluiden tilaaminen) tai vastatakseen kysymyksiisi ja pyyntöihisi (esimerkiksi tarjouksen tai koeajon varaaminen). Otamme sinuun yhteyttä pyytämättä siihen erillistä suostumustasi kaikissa sopimuksen hallinnointiin sekä kysymyksiin ja pyyntöihin vastaamiseen liittyvissä asioissa esimerkiksi kirjeitse, puhelimitse, viestipalveluissa, sähköpostitse tai MINI-sovelluksessa antamistasi yhteystiedoista riippuen.

   

  Kun MINIn valtuuttamat huoltoliikkeet huoltavat tai korjaavat ajoneuvoasi tai tarjoavat muita palveluita, palvelun kannalta olennaiset ajoneuvon tekniset tiedot luetaan ajoneuvoon asennetusta sähköisestä ohjauspaneelista erityisillä diagnostiikkalaitteilla. Huoltoliikkeiden koulutetut mekaanikot käsittelevät ja käyttävät kyseisiä tietoja vikojen diagnosointiin ja korjaamiseen. Ajoneuvon tekniset tiedot sisältävät pääasiassa seuraavia tietoja:

   

  • ajoneuvon perustiedot (esimerkiksi ajoneuvon valmistenumero (VIN), malli, valmistuspäivä, ominaisuudet ja varustelu)
  • ajoneuvon tilatiedot (esimerkiksi tilaan perustuvat huoltotiedot ja erilaiset lukemat, kuten kilometrilukema)
  • virhetiedot ja kirjaukset (esimerkiksi suuntavilkun vika)
  • kuormitustiedot
  • ohjelmistoversiot
  • huolto- ja korjaamotiedot (esimerkiksi huoltotarpeet, tehdyt huoltotoimenpiteet, asennetut varaosat, takuutapaukset ja huoltamokirjaukset).

   

  BMW Suomella on oikeus käyttää edellä mainittuja tietoja, jotta se voi auttaa MINIn valtuuttamia huoltoliikkeitä mahdollisissa teknisissä tai muissa työhön liittyvissä kysymyksissä.

   

  Aiemmin mainitut vastuulliset tahot (rekisterinpitäjät) voivat lisäksi saada rajoitetusti tietoja ajoneuvon paikantamista varten, jos tiedot ovat välttämättömiä sopimuksen täyttämiseksi (esimerkiksi osana MINI Liikkuvuuspalvelun tarjoamaa tiepalvelua) tai jos olet antanut suostumuksesi kyseisten tietojen jakamiseen. Näitä tietoja käytetään vain sijaintitietoihin liittyvien turvatoimien mukaisesti.

   

  MINI ID

  Tarvitset MINI ID -käyttäjätilin, jotta voit käyttää kokonaisvaltaisesti BMW Groupin tarjoamia palveluita ja tuotteita (esimerkiksi varata koeajon tai ostaa ajoneuvon BMW Suomelta). Voit rekisteröityä esimerkiksi osoitteessa www.mini.fi tai suoraan MINI-sovelluksessa. Kun rekisteröidyt, saat MINI ID -tunnuksen, joka toimii henkilökohtaisena tunnisteenasi aina, kun asioit BMW Suomen kanssa. Voit tunnistautua sillä myös MINI Partnereiden kanssa asioidessasi. MINI ID -tunnuksella saat lisäksi käyttöösi muita BMW Suomen tarjouksia ja pääset kirjautumaan muihin BMW Groupiin kuuluvien yhtiöiden portaaleihin. MINI ID -tunnuksesi toimii siis myös BMW ID -tunnuksenasi. Jotta sinulle voidaan tarjota tätä BMW Groupin kirjautumispalvelua, BMW AG säilyttää tiettyjä tilitietoja (BMW/MINI ID, salasana, nimi) muista tiedoista erillään ja siirtää niitä BMW Groupin yhtiölle, kun kirjaudut yhtiön verkkosivustolle tai portaaliin.

   

  B. Digitaalisten ajoneuvopalveluiden ja MINI-sovelluksen tarjoamiseen liittyvien sopimusvelvoitteiden täyttäminen (GDPR:n 6 artiklan 1 kohdan b alakohta)

  BMW Suomi tarjoaa useita palveluita sinun ja BMW Suomen välisen MINI Connected -palvelusopimuksen täytäntöön panemista varten. Näihin palveluihin kuuluvat esimerkiksi älykkäät hätäpuhelut, Concierge-palvelu, reaaliaikaiset liikennetiedot (RTTI) ja TeleServices-palvelu. Tarvitset MINI Connected -palveluiden kokonaisvaltaiseen hyödyntämiseen MINI ID -tunnuksen.

   

  BMW ja sen valtuutetut palveluntarjoajat käsittelevät näiden palveluiden tuottamiseksi seuraavia ajoneuvon tietoja, joista osa on henkilötietoja:

   

  • ajoneuvon tilatiedot (esimerkiksi kilometrilukema, akun jännite ja ovien ja takaluukun tila)
  • sijainti- ja liiketiedot (esimerkiksi aika, sijainti ja nopeus)
  • ajoneuvon huoltotiedot (esimerkiksi seuraava huoltoajankohta, öljytaso ja jarrujen kuluneisuus)
  • ajoneuvon vikatiedot (esimerkiksi häiriöt tai viat tärkeissä järjestelmän osissa, akussa ja renkaissa)
  • dynaamiset liikennetiedot (esimerkiksi liikenneruuhkat, esteet, liikennemerkit ja pysäköintipaikat)
  • ympäristötiedot (esimerkiksi lämpötila ja sade)
  • käyttäjäprofiili (esimerkiksi uutisasetukset, sähköpostiasetukset ja äänipalveluntarjoajat)
  • sensoritiedot (esimerkiksi tutka, ultraääni, eleet ja puhe).

   

  MINI Connected -palveluiden tietosuojaselosteet sekä täydellinen luettelo ja yksityiskohtainen kuvaus palveluista (”Palvelukuvaukset”) ja niihin liittyvästä tietojen käsittelystä ovat saatavilla MINI-sovelluksessa ja MINI Connected Store -palvelussa ostotapahtuman yhteydessä.

   

  Käsiteltävät henkilötiedot poistetaan automaattisesti kuukauden kuluttua, ellei niitä tarvita pidempään kyseisen palvelun tarjoamiseksi.

   

  Ajoneuvon palveluita ja toimintoja (joista osa on maksullisia) voi sekä aktivoida että poistaa käytöstä. Jotkin palveluista ja toiminnoista, kuten hätäpuhelujärjestelmä, ovat kuitenkin lakisääteisiä, eikä niitä voi poistaa käytöstä.

   

  BMW Suomen ja tietyissä tapauksissa BMW AG:n tarjoamien MINI-sovelluksen palveluiden tuottamiseksi käsitellään palvelusta riippuen seuraavia henkilötietoja:

   

  • ajoneuvon tilatiedot (esimerkiksi kilometrilukema, akun jännite, akun lataus, lataushistoria sekä ovien ja takaluukun tila)
  • ajoneuvon ja mobiiliterminaalin sijainti- ja liiketiedot (esimerkiksi aika, sijainti ja nopeus)
  • ajoneuvon huoltotiedot (esimerkiksi seuraava huoltoajankohta, öljytaso ja jarrujen kuluneisuus)
  • ajoneuvon vikatiedot (esimerkiksi häiriöt tai viat tärkeissä järjestelmän osissa, akussa ja renkaissa)
  • dynaamiset liikennetiedot (esimerkiksi liikenneruuhkat, esteet, liikennemerkit ja pysäköintipaikat)
  • ympäristötiedot (esimerkiksi lämpötila ja sade)
  • käyttäjäprofiili (esimerkiksi uutisasetukset, sähköpostiasetukset ja äänipalveluntarjoajat)
  • sensoritiedot (esimerkiksi tutka, ultraääni, eleet ja puhe).

   

  MINI-sovelluksen tietosuojaselosteet ovat saatavilla MINI-sovelluksessa ja MINI Connected Store -palvelussa ostotapahtuman yhteydessä. Sijainti- ja seurantatietoja käytetään vain sijaintitietoihin liittyvien turvatoimien mukaisesti.

   

  Jos et halua, että henkilötietojasi käsitellään tätä tarkoitusta varten, voit perua suostumuksesi tai muuttaa sitä MINI-sovelluksessa siltä osin, kuin se on teknisesti mahdollista.

   

  C. Tuotteiden laadunvarmistus, tutkimus ja tuotekehitys (GDPR:n 6 artiklan 1 kohdan f alakohta)

  BMW Suomi käyttää BMW Suomen ja MINI Partner -palveluiden tarjoamisen yhteydessä keräämiään tietoja, esimerkiksi sijaintitietoja, anonymisoidussa muodossa palveluiden ja tuotteiden laadunvarmistuksessa sekä tutkimus- ja kehitystoiminnassa. Tiedon anonymisointi tarkoittaa, ettei tietoja voida suoraan yhdistää sinuun tai ajoneuvoosi.

   

  Käsittely perustuu BMW Suomen oikeutettuun etuun vastata asiakkaidemme tuotteille ja palveluille asettamiin korkeisiin vaatimuksiin sekä asiakkaidemme tulevien tarpeiden täyttämiseen uusien, innovatiivisten ratkaisuiden avulla. Anonymisoinnin lisäksi suojaamme etujasi tarvittaessa asianmukaisilla suojatoimilla. Näitä ovat esimerkiksi tiukat tietoihin pääsyyn ja niiden käyttämiseen liittyvät rajoitukset, turvatoimet, säilytysajat ja tietojen minimoinnin periaatteet, kuten ainoastaan olennaisten tietojen kerääminen.

   

  D. BMW Suomen (sisältäen BMW-liikkeet), kansallisten myyntiyhtiöiden ja MINI Partnereiden hallinnollisten prosessien sekä myynti- ja huoltoprosessien toteuttaminen (GDPR:n 6 artiklan 1 kohdan f alakohta)

  Kehitämme jatkuvasti tarjoamaamme asiakaskokemusta sekä yhteistyötämme MINI Partnereiden ja BMW-liikkeiden asiakaspalvelutiimien kanssa luomalla sopimustietojen perusteella arvioita ja raportteja, jotka jaamme asianomaiselle MINI Partnerille. Näitä arvioita käytetään ensisijaisesti hakemus- ja myyntiprosessia parantavien asianmukaisten toimien ja toimenpiteiden käynnistämiseen, esimerkiksi myynti- ja huoltohenkilöstön kouluttamiseen.

   

  BMW Suomi, BMW-liikkeet, MINIn valtuuttamat huoltoliikkeet sekä Euroopan talousalueella ja muissa maissa toimivat kansalliset BMW Groupin myyntiyhtiöt käsittelevät myös tarvittaessa osaa kerätyistä ajoneuvokohtaisista tiedoista huolto-ohjelmien toteuttamista varten (esimerkiksi korjaukset, takuuhuollot ja goodwill). Tämä käsittely palvelee BMW Suomen oikeutettua etua pyrkiä tarjoamaan asiakkaillemme paras mahdollinen huoltoprosessi. Tietoja voidaan käsitellä myös lakisääteisten vaatimusten yhteydessä (esimerkiksi korjaus- ja huoltotietojen luovuttaminen kilpailuoikeudellisten vaatimusten perusteella). Suojaamme asiakkaidemme yksityisyyttä käsittelemällä teknisiä tietoja lähtökohtaisesti ajoneuvokohtaisesti ilman, että tietoja voidaan suoraan yhdistää asiakkaisiin.

   

  Tätä tarkoitusta varten käsittelemme seuraavia tietoryhmiä:

  • ajoneuvon perustiedot (esimerkiksi ajoneuvon valmistenumero (VIN), malli, valmistuspäivä ja varustelu)
  • ajoneuvon tilatiedot (erilaiset lukemat, kuten kilometrilukema)
  • virhetiedot ja kirjaukset (esimerkiksi suuntavilkun vika)
  • kuormitustiedot
  • ohjelmistoversiot
  • huolto- ja korjaamotiedot (esimerkiksi huoltotarpeet, tehdyt huoltotoimenpiteet, asennetut varaosat, takuutapaukset ja huoltamokirjaukset)
  • MINI-sovelluksen ja MINI Connected -palveluiden käyttötiedot.

   

  Ajoneuvon tekniset tiedot poistetaan sen elinkaaren päättyessä.

   

  BMW Suomi kuuluu BMW Groupiin. Käsittelemme henkilötietojasi osittain siksi, että eri BMW Groupiin kuuluvien yhtiöiden hallinnolliset toimet voidaan suorittaa mahdollisimman tehokkaasti ja sujuvasti. Tämä käsittely liittyy esimerkiksi kansainvälisten tilinpäätösstandardien (kuten IFRS-standardien) mukaisesti laadittuun konsernin kirjanpitoon.

   

  E. Asiakaspalvelu (GDPR:n 6 artiklan 1 kohdan f alakohta)

  BMW Suomi ja MINI Partnerit käyttävät henkilötietojasi voidakseen ottaa sinuun yhteyttä sopimuksen käsittelyyn liittyvissä asioissa (esimerkiksi ajoneuvon tilaaminen, huolto- ja korjaustyötilaukset, MINI Connected -palveluiden tilaaminen) tai käsitelläkseen esittämääsi pyyntöä (esimerkiksi tarjous- ja koeajopyynnöt ja MINI-asiakaspalvelulle esitetyt kysymykset ja valitukset). Otamme yhteyttä pyytämättä siihen erillistä suostumustasi kaikissa sopimuksen käsittelyyn sekä kysymyksiin ja pyyntöihin vastaamiseen liittyvissä asioissa esimerkiksi kirjeitse, puhelimitse, viestipalveluissa, sähköpostitse tai MINI-sovelluksessa antamistasi yhteystiedoista riippuen. Otamme sinuun yhteyttä myös, jos ajoneuvoasi koskee takaisinkutsu tai takaisinveto. Koska takaisinkutsu on yleensä erittäin tärkeä toimenpide, jolla pyritään esimerkiksi välttämään matkustajille aiheutuva vaara tai ajoneuvolle aiheutuva vahinko, otamme sinuun yhteyttä suoraan tai MINI Partnerin välityksellä antamiasi yhteystietoja käyttäen, jotta voimme täyttää lakisääteisen velvollisuutemme tiedottaa sinulle takaisinkutsusta.

   

  Tarkoin valikoiduissa tapauksissa lähetämme sinulle myös markkinointiviestintää (esimerkiksi tervetuliaispaketti tai asiakaskysely ajoneuvon oston yhteydessä tai valikoitua viestintää uusista tuotteista) siltä osin, kuin markkinointiviestinnän oikeudelliset vaatimukset täyttyvät etkä ole vastustanut tietojesi käsittelyä markkinointitarkoituksiin, vaikka oletkin tietoinen siitä, että sinulla on oikeus vastustaa tällaista käsittelyä.

   

  BMW Suomi käsittelee henkilötietojasi myös MINI-asiakaspalvelukokemuksesi parantamiseksi, esimerkiksi tunnistamalla sinut MINI ID -tunnuksesi perusteella, kun otat meihin yhteyttä.

   

  F. Suostumukseen perustuva mainonta ja markkinointitutkimus (GDPR:n 6 artiklan 1 kohdan a alakohta)

  Jos olet erikseen antanut meille suostumuksesi henkilötietojesi käsittelyn jatkamiseen, henkilötietojasi voidaan käsitellä suostumuksessa kuvatussa laajuudessa esimerkiksi markkinointiin ja mainontaan. Lisätietoja tällaisesta käsittelystä on kyseisessä suostumusilmoituksessa. Voit milloin tahansa peruuttaa suostumuksesi.

   

  Jos olet antanut suostumuksesi tällaiseen mainontaan, henkilötietojasi käsittelevät tällöin meidän lisäksemme paikalliset BMW Groupin konserniyhtiöt, joita markkinointisuostumus koskee, sekä yksittäiset valtuutetut MINI Partnerit ja huoltokumppanimme (ilmoittamasi ensisijaiset kumppanit, jotka on tallennettu BMW-käyttäjätilillesi, kuten kumppanit, joilta olet ostanut ajoneuvoja tai joiden huolto- tai neuvontapalveluita olet käyttänyt, tai alueellasi sijaitsevat kumppanit), jotta voimme lähettää sinulle personoitua mainontaa sellaisista BMW Groupin (ja BMW Groupin brändiliitännäisistä) tuotteista ja palveluista, jotka vastaavat mieltymyksiäsi ja toimintaasi. Tunnistamme asiakasprofiilisi perusteella sinua kiinnostavat tiedot suostumuksesi vahvistamisosiossa tarkemmin kuvatulla tavalla. Käytämme tätä varten tietoja, joita olemme saaneet sinulta tai joita olemme keränneet käyttäessäsi BMW Suomen, asianomaisten tytäryhtiöiden tai yksittäisten valtuutettujen MINI Partnereiden ja huoltokumppaneidemme tuotteita tai palveluita. Yksityiskohtainen luettelo käytetyistä tiedoista on saatavilla täällä.

   

  Jos olet antanut suostumuksesi siihen, että koko BMW Group saa lähettää sinulle tuotteita ja palveluita koskevaa mainontaa, saat tietoja ensisijaisesti seuraavista aiheista:

   

  • ajoneuvot, alkuperäiset osat ja lisäosat, lifestyle-tuotteet, ajovarusteet, lisävarusteet ja BMW:n, BMW-moottoripyörien ja MINI-brändien MINI Connected ‑palvelut
  • BMW:n rahoituspalvelut, Alphabet-kalustonhallinta, ChargeNow‑, ShareNow‑ ja BMW Driving Experience ‑palvelut
  • yksilölliset asiakasedut, joita BMW Suomi tarjoaa lifestyle-kumppaneidensa kanssa (esimerkiksi hotellit, ravintolat, kulttuuripalvelut, design-tuotteet sekä urheilu- ja vapaa-ajan palvelut)
  • rahoitus- ja vakuutuspalvelut, joita BMW Suomi tarjoaa valikoitujen yhteistyökumppaneidensa kanssa (esimerkiksi MINI-vakuutus ja MINI-luottokortti).

   

  Antaessasi suostumuksesi mainontaan ja markkinointiin määrittelet samalla viestintäkanavat (esimerkiksi BMW Groupin sovellukset, sähköposti, puhelin/viestipalvelut, autossa käytettävät sovellukset, kirjeposti), joiden kautta voimme ottaa sinuun yhteyttä.

   

  Voit milloin tahansa muuttaa suostumustasi tai peruuttaa sen jatkossa tapahtuvan käsittelyn osalta joko MINI ID ‑käyttäjätililläsi tai ottamalla yhteyttä BMW Suomen asiakaspalveluun puhelimitse soittamalla numeroon +358 207 345 920 (ma–pe klo 9.00–16.00) tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen nordic.dataprivacy@bmw.fi.

   

  G. Henkilötietojen käsittely BMW Suomea koskevien lakisääteisten velvoitteiden yhteydessä (GDPR:n 6 artiklan 1 kohdan c ja f alakohta)

  BMW Suomi käsittelee henkilötietoja myös siinä tapauksessa, että se on tarpeen lakisääteisen velvoitteen noudattamiseksi tai jos BMW Suomella on oikeutettu etu käsitellä henkilötietoja lakisääteisten velvoitteiden noudattamiseksi tai oikeudellisten etujen toteuttamiseksi. Tällöin henkilötietoja voidaan käsitellä esimerkiksi, jos meidän on otettava sinuun yhteyttä ajoneuvoasi koskevan takaisinvedon tai takaisinkutsun vuoksi tai jos meidän on suoritettava tietyt pakolliset taustaselvitykset (esimerkiksi rahanpesu- ja pakotetarkistukset) yhteistyösuhteemme alussa.

   

  Kerättyjä tietoja käsitellään myös IT-järjestelmien toiminnan varmistamista varten. Varmistaminen käsittää tässä yhteydessä seuraavat toimenpiteet:

   

  • IT-järjestelmissä käsiteltyjen tietojen varmuuskopiointi ja palauttaminen
  • lokitietojen kerääminen ja järjestelmien käytön valvonta IT-järjestelmien asianmukaisen toiminnan varmistamiseksi
  • henkilötietojen luvattoman käytön havaitseminen ja estäminen IT-järjestelmien eheyden ja tietoturvan varmistamiseksi
  • häiriön- ja ongelmanhallinta IT-järjestelmien vianmääritystä varten.

   

  Kerättyjä tietoja käsitellään myös sisäisen vaatimustenmukaisuuden hallinnan yhteydessä, kun haluamme esimerkiksi varmistaa, että olet saanut sopimuksenteon yhteydessä riittävät tiedot ja että MINI Partner on noudattanut kaikkia lakisääteisiä velvoitteitaan.

   

  Oikeutettuun etuumme perustuen käsittelemme henkilötietoja myös selektiivisen jakelujärjestelmämme turvaamiseksi esimerkiksi tunnistamalla valtuuttamattomat jälleenmyyjät.

   

  Valmistaja (BMW AG) välittää lakisääteisten velvoitteidensa täyttämisen yhteydessä joitakin ajoneuvoasi koskevia kulutustietoja (ajoneuvoihin asennetuista polttoaineenkulutuksen seurantalaitteista saatavat tiedot, kuten polttoaineen kulutus ja ajetut kilometrit) huoltopalveluiden aikana suoraan Euroopan komissiolle. Voit kieltää henkilötietojesi keräämisen ja välittämisen tätä tarkoitusta varten BMW:n valtuutetuissa korjaamoissa.

   

  BMW Suomella on useita muita lakisääteisiä velvoitteita. Niiden noudattamiseksi käsittelemme tietojasi tarvittavassa laajuudessa ja tarvittaessa jaamme tietojasi sääntelyviranomaisille lakisääteisten raportointivaatimusten mukaisesti tai perustellusta pyynnöstä.

   

  Saatamme käsitellä tietojasi myös riitatilanteissa, jos erimielisyyden ratkaiseminen edellyttää tietojesi käsittelyä.

   

  H. Tietojen siirto BMW Groupin sisällä

  BMW Suomi on osa BMW Groupia. Saatamme ajoittain siirtää tietojasi huolellisen harkinnan jälkeen muille BMW Groupin konserniyhtiöille, jotka toimivat oman konserniyhtiönsä henkilötietojen käsittelijänä tietojen jatkokäsittelyn yhteydessä. Tietoja käsitellään tällöin seuraavissa tilanteissa ja seuraavia tarkoituksia varten:

   

  • Jos olet antanut meille aikaisemmin nimenomaisen suostumuksesi siihen, että tietojasi jaetaan muille BMW Groupiin kuuluville yhtiöille markkinointi- ja myynninedistämistarkoituksiin. Tämä koskee niitä BMW Groupin konserniyhtiöitä, joille markkinointisuostumus on annettu. Yhteystiedot ja mahdollista tietosuojavastaavaa koskevat tiedot ovat saatavilla täällä.
  • Jos käytät BMW Suomen sinulle antamaa MINI ID ‑tunnusta kirjautuessasi muiden BMW Groupin konserniyhtiöiden portaaleihin tai verkkosivuille, ks. kohta A.
  • BMW Suomen myynti- ja huoltoprosessien sekä hallinnollisten prosessien toteuttamiseksi, ks. kohta G.
  • Välitämme tarvittavassa laajuudessa tietoja BMW Groupin tilinpäätösraportointia varten. Tällaisia tietoja ovat esimerkiksi leasingajoneuvojen valmistenumeroita koskevat kirjanpitotiedot, joita tarvitaan ajoneuvon jäännösarvon arvioimiseksi, ks. kohta D.

   

  Edellä esitetty ei ole täydellinen tai tyhjentävä luettelo BMW Groupin sisällä tapahtuvasta tiedonsiirrosta vaan sisältää vain esimerkkejä tiedonsiirron läpinäkyvyyden edistämiseksi.

   

  I. Tiedonsiirto valikoiduille kolmansille osapuolille

  Tietoja jaetaan muun muassa seuraavassa mainituille yhtiöille siltä osin kuin tarvittavat tietosuojavaatimukset täyttyvät:

   

  • MINI Partnereille esimerkiksi konkreettisten tarjousten tekemiseksi uusien MINI-ajoneuvojen tai vähän käytettyjen autojen myynnin yhteydessä tai pyytämäsi koeajon järjestämiseksi. Tietojasi välitetään järjestyksessä ensin ensisijaiselle MINI Partnerillesi ja sen jälkeen MINI Partnerille, jolta olet ostanut tuotteita tai palveluita, tai MINI Partnerille, johon olet ollut yhteydessä. Jos tiedossamme ei ole, että olisit ollut yhteydessä johonkin MINI Partneriin, välitämme kyselysi oman alueesi MINI Partnerille.
  • MINI Partnerille esimerkiksi yhteystietojesi päivittämiseksi. Tietojen päivittämiseksi tarvittavat tiedot välitetään kaikille MINI Partnereille, jotka ovat osoiteluettelossasi.
  • Valtuutetuille korjaajille siltä osin kuin laki vaatii antamaan heille ajoneuvoon liittyviä tietoja.
  • Huolellisesti valituille ja tarkastetuille palveluntarjoajille ja yhteistyökumppaneille, joiden kanssa teemme yhteistyötä, jotta voimme tarjota sinulle tuotteita ja palveluita. BMW Suomi välittää tietojasi ainoastaan noudattaen tiukkoja vaatimuksia, jotka koskevat tietojen käsittelyä puolestamme, joko sopimusvelvoitteen täyttämiseksi (esimerkiksi maksun välittämiseksi palveluntarjoajalle) tai nimenomaisen suostumuksesi perusteella (esimerkiksi tietojen välittämiseksi MINI-vakuutuksessa mainitulle vakuutuksentarjoajalle halutessasi).
  • Yhtiöille, joille myydään yksi tai useampi BMW Suomen liiketoimintayksikkö ja joille luovutamme oikeuksiamme. Noudatamme myös näissä tilanteissa kaikkia kanssasi tekemiämme olemassa olevia sopimuksia.
  • Muille kolmansille osapuolille (esimerkiksi valtion toimielimille tai sääntelyviranomaisille), jos laki edellyttää tietojen luovuttamista tai jos meillä on oikeutettu etu luovuttaa tietoja (esimerkiksi rikossyytteen nostamiseksi tai oikeudenkäynnin vireille panemiseksi).
  • Anonyymissä muodossa kolmansille osapuolille resurssien, kuten liikkuvuuspalveluiden, karttojen ja työkalujen, käyttämiseksi erityisesti pitkälle automatisoidun, täysin automatisoidun ja itsenäisen ajamisen yhteydessä.

   

  MINI CarData -alustan kautta kerätyt tiedot voidaan suostumuksellasi siirtää sähköisesti kolmansille osapuolille. Tällöin siirto tehdään sen tarkoituksen palvelemiseksi, josta on sovittu sinun ja kolmannen osapuolen välisessä suhteessa, esimerkiksi ajoneuvosi käyttöön perustuvasta vakuutuksesta sopimiseksi kolmannen osapuolen kanssa ja vakuutussopimuksen täyttämiseksi. Ajoneuvosi telematiikkaominaisuuksien perustietoja voidaan jakaa osana MINI CarData -alustaa kolmansille osapuolille, jotta ne voivat päättää, voiko ajoneuvosi käyttää MINI CarDataa. Saat lisätietoja kirjautumalla sisään ja seuraamalla polkua Omat ajoneuvot (My Vehicles) > Ajoneuvotiedot (Vehicle Details) > Tietoja MINI CarDatasta (About MINI CarData). Lisätietoja tietojenkäsittelystä MINI CarData -alustalla on saatavilla täällä.

   

  J. Yhteisrekisterinpitäjyys MINI Partnerin kanssa

  MINI Partnerit ja BMW Suomi tekevät tiivistä yhteistyötä uusien MINI-ajoneuvojen ja vähän käytettyjen autojen myynnin yhteydessä. On yhteisen etumme mukaista tarjota sinulle sujuva ja miellyttävä ostokokemus, sillä tavoitteenamme on tarjota parasta mahdollista asiakaspalvelua. MINI ID -tunnuksellasi voit milloin tahansa siirtyä www.mini.fi-sivuston tai sovelluksen digitaalisesta ympäristöstä kasvokkain käytävään keskusteluun MINI Partnerin kanssa. Jos olet esimerkiksi määrittänyt uuden MINI-ajoneuvon ja tallentanut määritykset MINI ID -käyttäjätilillesi, voit antaa MINI ID -tunnuksellasi valitsemallesi MINI Partnerille pääsyn MINI ID -käyttäjätilisi olennaisiin tietoihin (esimerkiksi nimi, yhteystiedot, sinua kiinnostavat ajoneuvot, koeajot), jotta MINI Partner voi esimerkiksi kertoa lisää haluamastasi mallista suoraan toimipisteessä ja tarjota sitä sinulle koeajoon. MINI ID -käyttäjätililläsi voit myös kätevästi tilata haluamasi mallin, jota olet koeajanut MINI Partnerin luona.

   

  BMW Suomella ja MINI Partnereilla on oltava pääsy ajantasaisiin ja olennaisiin asiakastietoihisi, jotta BMW Suomi ja MINI Partner voivat tarjota kattavaa ja aina ajantasaista asiakaspalvelua ja tukea esimerkiksi liittyen sopimuksen tekemiseen tai päättämiseen, yleiseen asiakaspalveluun tai markkinoinnin yhteydessä suostumukseesi perustuvaan markkinointiviestintään. Jos olet esimerkiksi jo tallentanut valitsemasi mallin MINI ID -käyttäjätilillesi, MINI Partner voi tämän tiedon perusteella sujuvasti kertoa sinulle kasvokkain käytävässä keskustelussa kyseistä ajoneuvoa koskevasta tarjouksesta. Tarvittavien tietojen välittämiseksi BMW Suomi tarjoaa MINI Partnerille palveluntarjoajana keskusjärjestelmän asiakastietojen hallintaa varten. BMW Suomi ja MINI Partnerit, joiden kanssa olet jo ollut yhteydessä tai joille olet erikseen antanut valtuutuksen, vaihtavat asiakastietoja tässä järjestelmässä säännöllisesti. Tällaisia tietoja ovat ennen kaikkea yhteystiedot (esimerkiksi nimi, postiosoite, sähköpostiosoite ja puhelinnumero), tarjoustiedot ja olennaiset sopimustiedot (esimerkiksi ajoneuvon valmistenumero, ajoneuvon yhteydet, laskutustiedot, yrityssuhteet ja compliance-tarkistuksiin tarvittavat tiedot (esimerkiksi pakotetarkistuksiin, poliittisesti vaikutusvaltaisia henkilöitä koskeviin tarkistuksiin ja rahanpesun estämistä koskeviin tarkistuksiin tarvittavat syntymäaika ja pankkitiedot)), asiointitiedot (yhteydenottohistoria, myyntihistoria ja MINI ID -käyttäjätilille tallennetut määritykset) ja muut asiakaspalvelutiedot (esimerkiksi mieltymykset ja kiinnostuksen kohteet, tiedot mainontaa varten antamistasi suostumuksista ja kielivalinta). BMW Suomi ja MINI Partnerit ovat yhteisrekisterinpitäjiä GDPR:n 26 artiklan mukaisessa merkityksessä keskenään vaihtamiensa asiakastietojen ja ajantasaisten asiakastietojen ylläpidon osalta. BMW Suomi tai MINI Partner vastaa yksin suorittamastaan tietojesi jatkokäsittelystä esimerkiksi sopimuksen käsittelyä tai markkinointia varten.

   

  Jos haluat lisätietoja siitä, miten BMW Suomi ja MINI Partnerit käsittelevät tietoja yhteisrekisterinpitäjinä, tai jos haluat käyttää oikeuksiasi rekisteröitynä, voit milloin tahansa ottaa yhteyttä meihin joko lähettämällä sähköpostia osoitteeseen nordic.dataprivacy@bmw.fi tai puhelimitse soittamalla numeroon +358 207 345 920 (ma–pe klo 9.00–16.00). Voit ottaa yhteyttä BMW Suomen tietosuojavastaavaan lähettämällä sähköpostia osoitteeseen nordic.dataprivacy@bmw.fi tai lähettämällä postia osoitteeseen BMW Suomi, tietosuojavastaava, Äyritie 8 c / Öresvägen 8 c, 01510 Vantaa/Vanda.

   

  K. Tietojen säilyttäminen ja pääsy tietoihin päätelaitteessasi (SVPL 205 §)

  Joissain tilanteissa kirjoitamme tietoja päätelaitteeseesi tai luemme laitteessasi olevia tietoja. Teemme näin esimerkiksi liittyen laitteeseesi lähetettäviin ja tallennettaviin evästeisiin, kun käyt verkkosivustoillamme tai käytät MINI-sovellusta tai kun ajoneuvoosi on saatavilla ohjelmistopäivitys. Tietoja voidaan tallentaa tai käyttää joko perustuen sähköisen viestinnän palvelulain (917/2014, jäljempänä ”SVPL”) 205 §:n 1 kohdan mukaan antamaasi suostumukseen tai siihen, että tallentaminen tai käyttö on oikeutettua, vaikka et olisi antanut suostumustasi, jos tallentaminen tai käyttö on ehdottoman tarpeen nimenomaisesti pyytämäsi palvelun tarjoamiseksi SVPL:n 205 §:n 2 kohdan tarkoittamalla tavalla. Tämän jälkeen tapahtuva tietojen käsittely suoritetaan GDPR:n perusteella edellä kuvattujen tarkoitusten mukaisesti.

   

  Ajoneuvon tietojen tallentaminen tai käyttö on ehdottoman tarpeen SVPL:n 205 §:n 2 kohdan tarkoittamassa merkityksessä, jotta voimme tarjota sinulle ostamaasi MINI Connected -pakettiin kuuluvia palveluita. Käsittely on ehdottoman tarpeen myös lain vaatimien palveluiden, kuten EU eCall -palvelun, tarjoamiseksi. Saat lisätietoja tietojesi käsittelystä MINI Connected -palvelun yhteydessä MINI-sovelluksen ja MINI Connected Store -palvelun tietosuojaselosteista.

 • Kuinka suojaamme henkilötietojasi?

  Suojaamme ja ylläpidämme tietojesi turvallisuutta, eheyttä ja saatavuutta käyttämällä useita erilaisia turvatoimia, kuten uusimpia suojaus- ja todentamistyökaluja.

   

  Me ja palveluntarjoajamme sekä yhteistyökumppanimme suojaamme henkilötietojasi fyysisillä, sähköisillä ja menettelytapoihin perustuvilla turvatoimilla uusimman tekniikan mukaisesti. Emme kuitenkaan voi taata täyttä suojaa oikeudetonta käyttöä vastaan, kun tietoja siirretään internetin tai verkkosivuston kautta. Alla on esimerkkejä käyttämistämme turvatoimista.

   

  • Annamme pääsyn tietoihisi vain ja ainoastaan niille, jotka tarvitsevat niitä. Annamme pääsyn mahdollisimman harvalle ihmiselle ja ainoastaan määriteltyyn tarkoitukseen.
  • Siirrämme kerättyjä tietoja ainoastaan salatussa muodossa.
  • Säilytämme luottamuksellisia tietoja, esimerkiksi luottokorttitietoja, ainoastaan salatussa muodossa.
  • Suojaamme IT-järjestelmät palomuurilla esimerkiksi hakkereiden oikeudetonta käyttöä vastaan.
  • Valvomme jatkuvasti pääsyä IT-järjestelmiin, jotta voimme havaita ja estää henkilötietojen väärinkäytön.

   

  Jos saat meiltä salasanan tai olet itse luonut salasanan, jolla pääset joihinkin verkkosivustomme osiin tai muihin ylläpitämiimme portaaleihin, sovelluksiin tai palveluihin, olet itse vastuussa salasanan salassa pitämisestä sekä mahdollisten muiden ilmoittamiemme turvatoimien noudattamisesta. On erityisen tärkeää, että et luovuta salasanaa kenellekään.

   

  Sijaintitietoihin liittyvät turvatoimet

  Joidenkin palveluiden tarjoaminen on mahdollista ainoastaan, jos annat meille tiedot omasta sijainnistasi tai ajoneuvosi sijainnista. Suhtaudumme sijaintitietojen luottamuksellisuuteen hyvin vakavasti.

   

  Siksi suojaamme sijaintitietojasi (joihin lukeutuvat ajoneuvon huollon yhteydessä kerätyt tiedot) seuraavilla turvatoimilla:

   

  • Tietoja säilytetään sinuun tai ajoneuvoosi yhdistettävässä muodossa ainoastaan niin kauan kuin on tarpeen sen tarkoituksen toteuttamiseksi, johon olet antanut suostumuksesi.
  • Tietoja kerätään ja käsitellään sinuun tai ajoneuvoosi yhdistettävässä muodossa ainoastaan silloin, kun se on tarpeen pyydettyjen palveluiden tarjoamista varten.
  • Tietoja kerätään ja käsitellään tällaisessa muodossa myös silloin, kun meillä on lainmukainen velvollisuus säilyttää ja/tai luovuttaa kyseisiä tietoja.
  • Ajoneuvon ja mobiililaitteen sijaintitiedot yhdistetään vain, jos yhdistäminen on tarpeen pyydetyn palvelun tarjoamiseksi.
  • Sijaintitietojen muu käsittely analyysitarkoituksia varten suoritetaan sellaisten tietosarjojen pohjalta, jotka on anonymisoitu etukäteen.

   

  Meillä ja MINI Partnerillasi saattaa olla pääsy ajoneuvon sijaintitietoihin, ja BMW Suomi voi saada tiedon mobiililaitteen sijaintitiedoista tarjoamiensa palveluiden kautta (esimerkiksi MINI Connected -palveluiden kautta).

   

  Voit määritellä asetuksissa, saammeko jatkaa näiden tietojen keräämistä ja käsittelyä, ja siten vaikuttaa tulevaan tietojen keräämiseen. Asetuksia voi määritellä joko MINI-sovelluksessa tai suoraan ajoneuvossa teknisten mahdollisuuksien rajoissa. Huomaathan, ettemme välttämättä voi tarjota kaikkia palveluidemme toimintoja, jos rajoitat sijaintitietojen keräämistä.

 • Kuinka kauan säilytämme henkilötietojasi?

  Säilytämme henkilötietojasi ainoastaan niin kauan kuin se on tarpeen tietojen käsittelyn määriteltyjä tarkoituksia varten. Jos käsittelemme tietoja useita tarkoituksia varten, tiedot joko poistetaan automaattisesti tai säilytetään sellaisessa muodossa, että tietojen perusteella ei voi tehdä suoria päätelmiä sinusta, heti kun viimeinen määritelty tarkoitus on täytetty. BMW Suomi noudattaa sisäistä tietojenpoistokonseptia, jotta voimme varmistaa, että tietosi poistetaan tietojen minimoinnin periaatteen mukaisesti. Jäljempänä esitellään tietojenpoistokonseptin perusperiaatteet henkilötietojen poistamiselle pääpiirteissään.

   

  Käsittely sopimuksen täyttämiseksi

  Tietojasi säilytetään niin kauan, kuin sopimus on voimassa, jotta voimme täyttää sopimusvelvoitteemme. Lisäksi tietoja säilytetään sopimuksen päättymisen jälkeen sopimuksen laadusta ja laajuudesta riippuen 6–10 vuotta, jotta voimme noudattaa tietojen säilyttämistä koskevia lakisääteisiä vaatimuksia ja käsitellä sopimuksen päättymisen jälkeen mahdollisesti esitettäviä tai syntyviä tiedusteluita tai vaatimuksia. Henkilöllisyyden todentamiseksi tarvittavia tietoja säilytetään 5 vuotta lakisääteisten säilytysvaatimusten mukaisesti, ja jotta voimme varmistaa BMW:n oikeutetun edun säilyttää tietoja riskienhallintatarkoituksiin.

   

  Lisäksi osa tuotteiden ja palveluiden toimitusta koskevista palveluista vaatii tätä pidempiä säilytysaikoja. Lisätietoa näistä on saatavilla jäljempänä kohdassa ”Käsittely vaatimusten tutkimiseksi”.

   

  Käsittely vaatimusten tutkimiseksi

  Voimme säilyttää tietoja, joita harkintamme mukaan tarvitaan sinua, meitä tai kolmatta osapuolta kohtaan esitettyjen vaatimusten tutkimiseksi tai niitä vastaan puolustautumiseksi, rikossyytteen nostamiseksi tai vaatimusten esittämiseksi, niin kauan kuin tällainen menettely voidaan panna vireille.

   

  Käsittely asiakaspalvelua ja markkinointia varten

  Asiakaspalvelua ja markkinointitarkoituksia varten sinusta kerättäviä tietoja voidaan säilyttää 3–10 vuotta keräämisen jälkeen, ellet pyydä tietojen poistamista eikä ole olemassa sopimusvelvollisuutta tai lakisääteistä säilytysvelvollisuutta, joka olisi ristiriidassa poistamispyynnön kanssa.

   

  Ajoneuvoon liittyvien tietojen käsittely hallinnollisia prosesseja sekä myynti- ja huoltoprosesseja varten

  Ajoneuvoon liittyviä tietoja (esimerkiksi huolto- ja kunnossapitotietoja) säilytetään ajoneuvon elinkaaren ajan.

   

  Ajoneuvoon liittyvien tietojen käsittely tuotteen laadunvarmistusta sekä uusien tuotteiden tutkimus- ja kehitystoimintaa varten

  Ajoneuvoon liittyviä tietoja säilytetään anonymisoidussa muodossa 10 vuoden ajan.

 • Kenelle annamme maailmanlaajuisen pääsyn tietoihisi ja kuinka suojaamme tietojasi tässä yhteydessä?

  BMW on maailmanlaajuisesti toimiva yhtiö. Henkilötietoja säilyttävät ja käsittelevät ensisijaisesti BMW Suomen, MINI Partnereiden ja valtuuttamiemme palveluntarjoajien työntekijät EU:n sisällä. Poikkeuksellisissa tapauksissa tietoja voidaan käsitellä EU:n ulkopuolella, esimerkiksi Yhdysvalloissa.

   

  Ulkoistettujen IT-palveluiden yhteydessä EU:n ulkopuolella sijaitsevien IT-palveluntarjoajien saattaa olla tarpeen käsitellä henkilötietoja erityisesti tukitarkoituksia varten. Valitsemme palveluntarjoajat huolellisesti ja varmistamme asianmukaisen tietosuojan tason sopimustoimilla sekä teknisillä ja organisatorisilla toimenpiteillä. Käytämme pääsääntöisesti EU:n vakiolausekkeita (standard contractual clauses), joita täydennetään tarvittaessa lisälausekkeilla.

   

  EU on todennut joidenkin EU:n ulkopuolisten maiden, kuten Israelin ja Sveitsin, tarjoavan vastaavan tietosuojan tason. Tästä syystä tiedonsiirto näihin maihin ei edellytä erityistä valtuutusta tai sopimusta.

   

  Voit ottaa meihin yhteyttä täällä, jos haluat lisätietoja turvatoimista, joita käytämme siirtäessämme tietojasi toiseen maahan.

 • Kuinka voit tarkastella ja muuttaa tietojasi verkossa?

  MINI ID -käyttäjätilin kautta voit tarkastella ja muuttaa tietojasi milloin tahansa. Pääset tarkastelemaan ja mahdollisuuksien mukaan muokkaamaan seuraavia tietoja:

   

  • Henkilötiedot
   Kohdassa Henkilötiedot (Personal Data) voit päivittää henkilötietosi, kuten nimesi, osoitteesi, sähköpostiosoitteesi, puhelinnumerosi ja syntymäaikasi.
  • Tilitiedot
   Kohdassa Tilitiedot (Account Data) voit muuttaa tilitietojasi, kuten MINI ID -sähköpostiosoitteesi, salasanasi sekä maa- ja kieliasetuksesi, sekä tarkastella tiliin yhdistettyjä palveluita.
  • Suostumusilmoitukset
   Kohdassa Suostumusilmoitukset (Declarations of Consent) voit antaa tai muuttaa suostumuksesi vastaanottaa mainontaa tai peruuttaa antamasi suostumuksen.
  • Omat tilaukset
   Kohdasta Omat tilaukset (My Purchase Orders) löydät tietoja esimerkiksi ajoneuvotilauksistasi ja tiliin yhdistetyistä palveluista.
  • Maksutavat
   Kohdassa Maksutavat (My Payment Methods) voit tallentaa ja muuttaa luottokorttitietojasi.
  • Omat ajoneuvot
   Kohdassa Omat ajoneuvot (My Vehicles) voit lisätä ja poistaa ajoneuvoja.
  • MINI Partner
   Kohdassa MINI Partner voit määritellä ja vaihtaa ensisijaiset MINI Partnerisi (valitsemasi MINI Partnerit).
  • Toivelista ja ostoskori
   Kohdassa Toivelista ja ostoskori (Wishlist and Shopping Cart) voit tarkastella ja muuttaa tallentamiasi määrityksiä ja muita tuotteita.

   

  Jos sinulla on kysyttävää henkilötietojesi käytöstä tai jos haluat päivittää henkilötietojasi, voit myös ottaa yhteyttä MINI-asiakaspalveluun joko lähettämällä sähköpostia osoitteeseen nordic.dataprivacy@bmw.fi tai puhelimitse soittamalla numeroon +358 207 345 920 (ma–pe klo 9.00–16.00).

   

  Jos sinulla on kysyttävää siitä, miten MINI Partnerit käsittelevät henkilötietojasi, ota yhteyttä suoraan kyseiseen MINI Partneriin.

 • Yhteydenotot, tietosuojaan liittyvät oikeutesi ja oikeus valittaa tietosuojaviranomaisille

  Jos sinulla on kysyttävää henkilötietojesi käytöstä, ota ensisijaisesti yhteyttä MINI-asiakaspalveluun joko lähettämällä sähköpostia osoitteeseen nordic.dataprivacy@bmw.fi tai puhelimitse soittamalla numeroon +358 207 345 920 (ma–pe klo 9.00–16.00).

   

  Lisäksi voit ottaa yhteyttä tietosuojavastaavaan. Luettelo tietosuojavastaavista on saatavilla täällä.

   

  Henkilötietojesi käsittelyn kohteena eli rekisteröitynä sinulla on tiettyjä GDPR:ään ja muuhun tietosuojalainsäädäntöön perustuvia oikeuksia. Seuraavassa osiossa kerrotaan GDPR:n mukaisista rekisteröidyn oikeuksistasi. Pyydämme sinua pyyntösi laadusta ja laajuudesta riippuen lähettämään pyyntösi meille kirjallisesti.

   

  Rekisteröityjen oikeudet

  GDPR:n mukaan sinulla on seuraavat nimenomaiset oikeudet BMW Suomeen nähden:

   

  Oikeus saada pääsy tietoihin (GDPR:n 15 artikla): Sinulla on oikeus milloin tahansa pyytää hallussamme olevat sinua koskevat tiedot. Oikeutesi pyytää tietoja kattaa muun muassa käsittelemämme tietoryhmät, käsittelyn tarkoitukset, tietojen lähteen, jos tietoja ei ole kerätty suoraan sinulta, ja tahot, joille olemme luovuttaneet tietojasi. Voit saada jäljennöksen tiedoistasi maksutta. Jos haluat useita jäljennöksiä, varaamme oikeuden veloittaa mahdollisista ylimääräisistä jäljennöksistä.

   

  Oikeus tietojen oikaisemiseen (GDPR:n 16 artikla): Sinulla on oikeus pyytää meitä korjaamaan tai oikaisemaan tietosi. Pyrimme kohtuullisin toimin pitämään sinusta kulloinkin säilyttämämme ja käsittelemämme tiedot tarkkoina, täydellisinä ja ajantasaisina viimeisimpien saatavillamme olevien tietojen perusteella.

   

  Oikeus tietojen poistamiseen (GDPR:n 17 artikla): Sinulla on oikeus pyytää meitä poistamaan tietosi sillä edellytyksellä, että pyynnön oikeudelliset vaatimukset täyttyvät. GDPR:n 17 artiklan mukaan näin voi olla esimerkiksi silloin, kun

   

  • tietoja ei enää tarvita niihin tarkoituksiin, joita varten ne kerättiin tai joita varten niitä muutoin käsiteltiin
  • peruutat suostumuksesi, johon käsittely on perustunut, eikä käsittelyyn ole muuta laillista perustetta
  • vastustat tietojesi käsittelyä, eikä käsittelyyn ole perusteltua syytä, joka syrjäyttää etusi, tai vastustat tietojen käsittelyä suoramarkkinointia varten
  • tietoja on käsitelty lainvastaisesti
  • tietojen käsittely ei ole tarpeen sen varmistamiseksi, että noudatamme oikeudellista velvollisuutta, joka edellyttää tietojesi käsittelyä, erityisesti kun on kyse lakisääteisistä säilytysajoista, eikä tietojen käsittely ole tarpeen oikeudellisen vaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi.

   

  Oikeus käsittelyn rajoittamiseen (GDPR:n 18 artikla): Sinulla on oikeus pyytää meitä rajoittamaan tietojesi käsittelyä, jos

   

  • kiistät tietojen paikkansapitävyyden, jolloin käsittelyä rajoitetaan ajaksi, jonka kuluessa voimme varmistaa tietojen paikkansapitävyyden
  • käsittely on lainvastaista ja vastustat henkilötietojesi poistamista ja vaadit sen sijaan niiden käsittelyn rajoittamista
  • emme enää tarvitse tietojasi, mutta sinä tarvitset niitä oikeudellisten vaatimusten laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi
  • olet vastustanut käsittelyä, ja odotamme vahvistusta sille, syrjäyttääkö perusteltu syymme sinun oikeutesi tai meneekö se sinun oikeutesi edelle.

   

  Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen (GDPR:n 20 artikla): Pyynnöstäsi toimitamme tietosi toiselle rekisterinpitäjälle, jos se on teknisesti mahdollista. Voit kuitenkin käyttää tätä oikeutta vain, jos tietojen käsittely perustuu suostumukseesi tai on tarpeen sopimuksen täytäntöönpanemiseksi. Tietosi sisältävän jäljennöksen sijaan voit myös pyytää meitä toimittamaan tiedot suoraan nimeämällesi toiselle rekisterinpitäjälle.

   

  Vastustamisoikeus (GDPR:n 21 artikla): Sinulla on oikeus vastustaa tietojesi käsittelyä milloin tahansa erityiseen tilanteeseesi liittyvistä syistä edellyttäen, että tietojen käsittely perustuu suostumukseesi, oikeutettuihin etuihimme tai kolmannen osapuolen oikeutettuihin etuihin. Tällöin keskeytämme tietojesi käsittelyn. Tämä ei päde, jos voimme osoittaa, että käsittelyyn on olemassa huomattavan tärkeä ja perusteltu syy, joka syrjäyttää sinun etusi, tai jos tarvitsemme tietojasi oikeusvaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi.

   

  Tietojen käsittely, kun BMW Suomi ja MINI Partner ovat yhteisrekisterinpitäjiä

  Jos haluat käyttää edellä kuvattuja rekisteröidyn oikeuksiasi siltä osin, kuin BMW Suomi ja MINI Partner ovat tietojen käsittelyn yhteisrekisterinpitäjiä, voit ottaa yhteyttä joko BMW Suomeen tai MINI Partneriin. BMW Suomi ja MINI Partner vaihtavat tietoja siinä määrin, kuin se on välttämätöntä pyyntösi noudattamista varten. Huomaa, että joissakin tilanteissa sinuun saattaa ottaa yhteyttä eri taho kuin se, johon otit itse yhteyttä, jotta rekisteröidyn oikeutesi voidaan toteuttaa. Jos pyyntösi koskee esimerkiksi pääsyä MINI Partnerilla oleviin tietoihin, joita BMW Suomi ja MINI Partner käsittelevät yhteisrekisterinpitäjinä, tiedot saattaa luovuttaa myös BMW Suomi.

   

  Määräajat rekisteröidyn oikeuksien toteuttamiseksi

  Pyrimme yleensä toteuttamaan kaikki pyynnöt 30 päivän kuluessa. Käsittely voi kuitenkin kestää kauemmin, jos käyttämäsi oikeus edellyttää sitä tai jos pyyntöösi liittyy useita selvitettäviä asioita.

   

  Tietojen rajoittaminen rekisteröidyn oikeuksien toteuttamisessa

  Emme välttämättä pysty antamaan sinulle tietoa kaikista henkilötiedoistasi tietyissä tilanteissa, joihin liittyy lakisääteisiä velvoitteita. Jos joudumme kieltäytymään tietopyynnöstäsi tällaisessa tilanteessa, annamme samanaikaisesti sinulle tiedon kieltäytymisen syistä.

   

  Valitus valvontaviranomaisille

  BMW Suomi suhtautuu erittäin vakavasti oikeuksiisi ja niitä koskeviin kysymyksiin. Jos siitä huolimatta koet, että emme ole vastanneet kysymyksiisi tai huolenaiheisiisi asianmukaisesti, sinulla on oikeus tehdä asiasta ilmoitus meitä valvovalle tietosuojaviranomaiselle käyttämällä seuraavia yhteystietoja: https://tietosuoja.fi/etusivu, Tietosuojavaltuutetun toimisto, PL 800, 00531 Helsinki, sähköposti (kirjaamo): tietosuoja(at)om.fi.

Viittaukset

BMW Suomen MINIn asiakaspalvelun ja BMW:n tietosuojavastaavan yhteystiedot.

 

Jos sinulla on kysyttävää siitä, miten me käytämme henkilötietojasi, ota ensisijaisesti yhteyttä meihin käyttämällä seuraavia yhteystietoja:

 

Oy BMW Suomi Ab

MINIn asiakaspalvelu

Äyritie 8 c / Öresvägen 8 c

01510 Vantaa/Vanda

Suomi

Puhelin: +358 207 345 920

Sähköposti: nordic.dataprivacy@bmw.fi

 

Oy BMW Suomi Ab
Tietosuojavastaava

Äyritie 8 c / Öresvägen 8 c

01510 Vantaa/Vanda

Suomi

Sähköposti: nordic.dataprivacy@bmw.fi

BMW Groupin konserniyhtiöiden ja tietosuojavastaavien yhteystiedot.

 

Jos sinulla on kysyttävää siitä, miten henkilötietojasi käsitellään, pyydämme sinua olemaan yhteydessä käyttämällä seuraavia yhteystietoja:

 

BMW M Customer Service

BMW M GmbH

Daimlerstr. 19

85748 Garching-Hochbrück

Puhelin: +49 89 1250-16016

 

BMW M GmbH

Data Protection

Daimlerstr. 19

85748 Garching-Hochbrück

Sähköposti: datenschutz@BMW-m.com

Henkilötietojen käsittelyn oikeusperuste.

 

Käsittelemme tietojasi vain siinä tapauksessa, että sovellettava laki sen sallii. Käsittelemme tietojasi erityisesti GDPR:n 6 ja 9 artiklan nojalla sekä GDPR:n 7 artiklan mukaisesti annetun suostumuksen nojalla. Tällöin tietojesi käsittely perustuu muun muassa seuraaviin alla kuvattuihin oikeusperusteisiin. Alla oleva luettelo ei ole täydellinen tai tyhjentävä luettelo oikeusperusteista, vaan siinä luetellaan vain esimerkkejä, joiden tarkoituksena on selventää oikeusperusteita.

 

 • Suostumus (GDPR:n 6 artiklan 1 kohdan a alakohta, 7 artikla tai 9 artiklan 2 kohdan a alakohta): Tiettyjä tietoja käsittelemme ainoastaan etukäteen antamasi nimenomaisen ja vapaaehtoisen suostumuksen perusteella. Sinulla on milloin tahansa oikeus peruuttaa suostumuksesi tai evätä se jatkossa.
 • Sopimuksen täytäntöönpano / sopimuksen tekemistä edeltävät toimenpiteet (GDPR:n 6 artiklan 1 kohdan b alakohta): Käytämme tiettyjä tietojasi sinun sekä BMW Suomen ja MINI Partnereiden välisen sopimuksen valmisteluun ja täytäntöönpanoon.
 • Lakisääteisen velvollisuuden noudattaminen (GDPR:n 6 artiklan 1 kohdan c alakohta): BMW Suomella on useita lakisääteisiä velvollisuuksia. Näiden velvollisuuksien täyttämiseksi meidän on tarpeen käsitellä tiettyjä tietoja.
 • Oikeutettujen etujen toteuttaminen (GDPR:n 6 artiklan 1 kohdan f alakohta): BMW Suomi käsittelee tiettyjä tietoja suojatakseen omia etujaan ja kolmansien osapuolten etuja. Tällainen käsittely on kuitenkin mahdollista vain siinä tapauksessa, ettei omia etujasi yksittäistapauksessa sivuuteta.

Sijaintitietoihin liittyvät turvatoimet

 

Joidenkin palveluiden tarjoaminen on mahdollista ainoastaan, jos annat meille tiedot omasta sijainnistasi tai ajoneuvosi sijainnista. Suhtaudumme sijaintitietojen luottamuksellisuuteen hyvin vakavasti.

 

Siksi suojaamme sijaintitietojasi (joihin lukeutuvat ajoneuvon huollon yhteydessä kerätyt tiedot) seuraavilla turvatoimilla:

 

 • Tietoja säilytetään sinuun tai ajoneuvoosi johdettavassa tai yhdistettävässä muodossa ainoastaan niin kauan, kuin on tarpeen sen tarkoituksen toteuttamiseksi, johon olet antanut suostumuksesi.
 • Tietoja kerätään ja käsitellään sinuun tai ajoneuvoosi yhdistettävässä muodossa ainoastaan silloin, kun se on tarpeen pyydettyjen palveluiden tarjoamista varten.
 • Tietoja kerätään ja käsitellään tällaisessa muodossa myös silloin, kun meillä on lainmukainen velvollisuus säilyttää ja/tai luovuttaa kyseisiä tietoja.
 • Ajoneuvon ja mobiililaitteen sijaintitiedot yhdistetään vain, jos yhdistäminen on tarpeen pyydetyn palvelun tarjoamiseksi.
 • Sijaintitietojen muu käsittely analyysitarkoituksia varten suoritetaan sellaisten tietosarjojen pohjalta, jotka on anonymisoitu etukäteen.
 • Meillä ja MINI Partnereillasi saattaa olla pääsy ajoneuvon sijaintitietoihin, ja BMW Suomi voi saada tiedon mobiililaitteen sijaintitiedoista tarjoamiensa palveluiden kautta (esimerkiksi MINI Connected -palveluiden kautta).
 • Kun ostat ajoneuvon tai aktivoit tai määrität MINI Connected -palvelut tai MINI-sovelluksen, saat yksityiskohtaista tietoa siitä, mitä sijaintitietoja välitetään sijaintitiedoista riippuvaisten palveluiden tarjoamiseksi.
 • Voit teknisten mahdollisuuksien rajoissa määritellä MINI-sovelluksessa tai suoraan ajoneuvossa, saammeko jatkaa näiden tietojen keräämistä ja käsittelyä, ja siten vaikuttaa tulevaan tietojen keräämiseen. Huomaathan, ettemme välttämättä voi tarjota kaikkia palveluidemme toimintoja, jos rajoitat sijaintitietojen keräämistä.

HENKILÖTIETORYHMÄT YKSITTÄISEN ASIAKASTILIN LUOMISTA VARTEN.

 

YHTEYSTIEDOT:

 • Nimi
 • Titteli
 • Osoite
 • Puhuttelumuoto
 • Sähköposti
 • Puhelinnumero/matkapuhelinnumero
 • Nimikirjaimet
 • Faksi 

 

MUUT HENKILÖTIEDOT JA MIELTYMYKSET:

 • Syntymäaika
 • Siviilisääty
 • Omaiset
 • Ajokorttiluokka
 • Ammatti
 • Mahdollinen ajankohta, jolloin tarvitset uuden ajoneuvon, kiinnostuksesi MINI-ajoneuvoja ja -palveluita kohtaan sekä esimerkiksi lisätietoja ja koeajoja koskevat pyyntösi
 • Ensisijainen MINI Partner
 • Harrastukset
 • Ensisijainen maksutapa
 • Ajoneuvon valmistenumero (VIN) sekä muut ominaisuudet, esimerkiksi malli, varustelu ja ensirekisteröinti
 • Yrityksen nimi sekä suhteesi yritykseen, jos käytät yrityksen ajoneuvoa tai olet yhteyshenkilömme yrityksessä

 

TUNNISTETIEDOT:

 • Asiakasnumero/asiakastunniste
 • Sopimusnumero

 

ASIAKASHISTORIA:

 • Tyytyväisyys MINI-tileihin ja -sovelluksiin
 • Saadut tarjoukset
 • Ostettujen ajoneuvojen tiedot, mukaan lukien malli, kokoonpano, hankintapäivä, rekisteröintipäivä, rekisterinumero, tilauspäivä, toimituspäivä, ajoneuvon haltija ja listahinta
 • Takuutiedot
 • Jäännösarvo
 • Valinnaiset MINI-vakuutukseen liittyvät tiedot (esimerkiksi talouden ajoneuvot ja liikkuvuuspalveluiden käyttö)
 • Osien, lisävarusteiden ja lifestyle-tuotteiden ostotiedot
 • MINI Partnereilta kerätyt tiedot (esimerkiksi ajoneuvon luovutuspäivä, asiakastiedustelut, neuvontatiedot, mahdollinen vastuullinen myyjä tai huoltoneuvoja, sopimuksen ajankohta ja tyyppi sekä huoltohistoria)
 • Kampanjahistoria ja kampanjoihin reagointi (asiakkaiden ja potentiaalisten asiakkaiden ohjelmat sekä suoramarkkinointitapahtumat)
 • Antamasi tiedot esimerkiksi muista malleista ja käytetyistä ajoneuvoista
 • Osallistuminen tapahtumiin, tapahtumapaikat
 • Tiedustelu-, valitus- ja huoltohistoria

 

AJONEUVON KÄYTTÖTIEDOT:

Jos sinulla on ConnectedDrive-tili, jolle olet lisännyt ajoneuvosi, viimeisintä tilaa koskevien tietojen lisäksi voidaan käyttää seuraavia tietoja:

 

 • Polttoainemäärä
 • Jäljellä oleva toimintamatka
 • RTTI-tiedot (syötetyt navigointitiedot), jos olet antanut suostumuksesi sijaintitietojen käsittelyyn
 • Ulkolämpötila
 • Sijainti (vain vuokra-autojen tapauksessa tai vain pysäköintisijainti, kun ajoneuvo on pysäköitynä ja vain, jos ConnectedDrive-tili on käytössä ja olet antanut suostumuksesi sijaintitietojen käsittelyyn)
 • Ajokilometrit
 • Keskinopeus esimerkiksi kuukausittain
 • Digitaalisten palveluiden käyttö, esimerkiksi tilatut palvelut

 

SOVELLUS- JA VERKKOSIVUSTOTIEDOT SEKÄ SOSIAALISEN MEDIAN TIEDOT:

Kun voimme tunnistaa sinut henkilökohtaisesti esimerkiksi rekisteröitymisen tai kirjautumisen jälkeen, tilitietojen lisäksi voidaan käyttää seuraavia tietoja:

 

 • Keskimääräiset sovellusten käyttötiedot (napautukset sovellusten sisällä)
 • Sijaintitiedot, jos olet antanut suostumuksesi sijaintitietojen käsittelyyn
 • Verkkoviihteen käyttö (esimerkiksi palveluiden käyttötiheys)
 • BMW Groupin verkkosivustojen käyttö
 • Evästetiedot (riippuen evästeiden hyväksymisestä)
 • MINIn sosiaalisen median sivustojen käyttö (esimerkiksi foorumivierailut ja -julkaisut)

 

YHTEISTYÖKUMPPANIT:

 • Sixt
 • Virta