Mini logo

Internet-selain ei ole tuettu.

Internet-selaimesi ei ole tuettu tai se on vanhentunut. Voit parantaa sivuston käyttökokemusta päivittämällä seilamesi.

Päivitä selaimesi
Varaa koeajo

Voimakkain moottorimme.

MINI John Cooper Works.

TESTAA ITSESI JA 306 HEVOSVOIMAA. MINI John Cooper Works -mallien suorituskykyinen olemus, omaperäinen matala käyntiääni ja 306 hevosvoiman teho saavat pulssisi nousemaan. Nämä vallattomat voimanpesät edustavat John Cooperin voittoisia kilpa-ajolegendoja ja moottoriurheilun syvintä olemusta. Nyt perintö elää.

Entistä urheilullisempi ulkoasu ja MINIn tähän asti tehokkain moottori maksimoivat ajonautinnon. Kun tällainen teho ja tarkkuus on käden ulottuvilla, huomaat heti, että JCW:n ohjaimissa on vaikea pysyä paikallaan.

KATSO TIUKIN MAHDOLLINEN TESTI.

Kun valo vaihtuu, olet valmiina vapauttamaan vallassasi olevan tehon – ja sisäisen kilpa-ajajasi. Selätimme joukon kovia haasteita osoittaaksemme uusien MINI John Cooper Works -mallien kunnioitusta herättävän tehon.

KATSO TIUKIN MAHDOLLINEN TESTI.

Kun valo vaihtuu, olet valmiina vapauttamaan vallassasi olevan tehon – ja sisäisen kilpa-ajajasi. Selätimme joukon kovia haasteita osoittaaksemme uusien MINI John Cooper Works -mallien kunnioitusta herättävän tehon.

MINI John Cooper Works Clubman – MINI John Cooper Works Countryman

TUTUSTU MALLEIHIN.

MINI John Cooper Works -malleihimme on vangittu moottoriurheilun syvin olemus. Niiden omaperäinen, voimaa huokuva hienostuneisuus saa päät kääntymään ja leuat loksahtamaan. Ne ovat kuin aineeksi tulleita John Cooperin rallilegendoja. Nämä verrattomat, täysin varustellut tehopakkaukset ovat täynnä vaikuttavia ominaisuuksia, ja ne vievät sinulta jalat alta.

Jokainen John Cooper Works -malli on pakattu täyteen elähdyttäviä ominaisuuksia ja kuvastaa itse moottoriurheilun olemusta. Suora ja voimakas teho muuntaa jokaisen liikkeen toiminnaksi. Kurvin lähestyessä kadut sykkivät elämää koko matkan loppusuoralle asti.

MINI John Cooper Works Clubman ALL4

PIRULLISEN HIENOT YKSITYISKOHDAT.

Yksi silmäys, ja olet koukussa. Jo ennen oven avaamista aistit, että MINI John Cooper Works on aivan omaa luokkaansa. Aerodynaaminen etupuskuri ja sporttinen takapuskuri vihjaavat tulossa olevasta jännityksestä. Astu sisään ja tutustu ensiluokkaisiin materiaaleihin ja yksityiskohtiin, jotka on suunniteltu välittämään kilpa-auton ylellistä tunnelmaa.

KIRJOITTAMASSA MOOTTORIURHEILUN HISTORIAA.

John Cooper Worksin tarina alkoi vuonna 1946. Charles Cooper ja hänen poikansa John perustivat Cooper Car Companyn ja rakensivat ensimmäiset kilpa-autonsa Charlesin pienessä autotallissa Englannin Surbitonissa. Tämä vaatimaton alku muuttaisi lopulta moottoriurheilun suuntaa ja auttaisi luomaan kukoistavan maailmanlaajuisen kilpa-ajoperinnön, joka elää vielä tänäkin päivänä. Puhumattakaan suuresta vaikutuksesta, joka sillä olisi pian alkuperäiseen Miniin. Tutustu hienoon dokumenttiin "John Cooper: Genius & Works", jonka Sky on tuottanut yksinoikeudella.

KULJETTAJA ON ETUSIJALLA.

Cooper Car Company rakensi aluksi yksipaikkaisia Formula 3 -autoja. Ne menestyivät loistavasti 500cc-luokassa vallankumouksellisen takamoottorinsa ansiosta. Tämä neronleimaus nosti Cooper Car Companyn pian nuorten kuljettajalupausten suosioon. John Cooper voitti sekä Formula 1 -maailmanmestaruuden että tallimestaruuden.

LEGENDAN AINEKSET.

Menestyttyään huomattavan hyvin itse rakentamillaan autoilla John Cooper kiinnostui äskettäin esitellystä alkuperäisestä Ministä. Sen potentiaali kiehtoi häntä, ja hän haaveili tekevänsä siitä voittoisan kilpa-auton. Kun autoon oli lisätty entistä tehokkaampi moottori, uudet jarrut ja terävämpi ohjaus, pienestä ja vaatimattomasta perheautosta kuoriutuikin jättiläiset ohittava kilpa-auto. Ensimmäinen Mini Cooper valmistui vuonna 1961.

VASTOIN KAIKKIA ODOTUKSIA.

Nyt mikään ei voinut pidätellä Miniä. John Cooperin vaistot olivat osuneet oikeaan jälleen kerran. Hän osasi asiansa mestarin tavoin. Aikaa kestävä auto oli syntynyt. Vuoteen 1964 mennessä Mini Cooper -merkki tunnettiin kaikkialla maailmassa. Se voitti lähes jokaisen mahdollisen kilpailun, esimerkiksi Monte Carlon ikimuistoisen rallin vuosina 1964, 1965 ja 1967. Mini ja John Cooper olivat muokanneet klassisesta Ministä voittajan, joka oli kilpailijoihinsa nähden ylivoimainen.

TÄYSIN UUSI AIKAKAUSI.

Vuonna 2001 Mini liittyi BMW Groupiin, ja sen merkki muuttui muotoon MINI. Tämä muutos herätti paljon uutta kiinnostusta MINI-mallien muokkaukseen ja John Cooper Worksin perinnön vaalimiseen. John Cooper Works MINI Cooper- ja MINI Cooper S Tuning -sarjat otettiin myyntiin MINI Centre -keskuksiin kaikkialla maailmassa vuodesta 2003 alkaen. Tämä nosti MINI Cooperin tehon 126 hevosvoimaan (93 kw:hen) ja MINI Cooper S:n tehon vaikuttavaan 200 hevosvoiman (147 kw:n) lukemaan.

AINA VAIN NOPEAMPI.

Valmiiksi muokattu MINI Cooper S John Cooper Works GP -sarjalla julkistettiin vuonna 2006. Tämä uusi rajattu MINI-viistoperämallisto antoi henkeä salpaavan suorituskyvyn ja ainutlaatuisen kilpa-ajotuntuman. Se oli nopein maantieajoon tarkoitettu MINI siihen mennessä ja kiihtyi jopa 100 kilometriin tunnissa (62 mph) hieman alle 6,5 sekunnissa. Autoja valmistettiin vain 2 000. Kaikissa oli yhtenäinen, ainutlaatuinen värimaailma: metallinhohtoinen Thunder Blue, Chili Red -peilit ja Pure Silver -katto, jossa näkyi tuotantonumero väliltä 1 ja 2 000.

LEGENDA SYNTYY UUDELLEEN.

Vuonna 2007 BMW osti John Cooper Works -brändin sekä suunnittelu- ja kehitysresurssit. Vuotta myöhemmin julkistettiin ensimmäiset kaksi uutta MINI John Cooper Works -mallia, täysin päivitetty versio John Cooper Works -viistoperästä ja John Cooper Works Clubman. Näissä tehopakkauksissa oli 1,6 litran 4-sylinterinen moottori, Twin Scroll -turboahdin ja 211 hv:n (155 kW:n) teho. Ne olivat todiste John Cooperin pioneerihengestä ja sitoutumisesta autojen suorituskykyyn. Viisi vuotta myöhemmin, vuonna 2013, julkistettiin rajattu MINI John Cooper Works GP -erä, jossa oli 218 hevosvoiman turboahdettu, nelisylinterinen moottori. Jälleen näitä haluttuja autoja valmistettiin vain 2 000 kappaletta.

VOITTAJAN VAISTOT.

MINIn moottoriurheiluperintö elää MINI John Cooper Works -malleissa, jotka ovat juuri kurvanneet kaduille. Niissä kaikissa on samat loistavat suorituskyky- ja kilpaominaisuudet tarkkaa käsittelyä ja kiihdytystä varten. Lisäksi MINI John Cooper Works -kilpa-ajotiimi valloittaa myös kilparatoja. Se sai äskettäin ruutulipun heilahtamaan Daytonassa ohittaen joitakin maailman parhaita urheiluautoja. Voitettuaan Dakar-rallin neljänä vuonna peräkkäin X-raid MINI John Cooper Works -kilpa-ajotiimi onnistui Dakar-rallissa loistavasti vuonna 2019, kun viisi joukkuetta pääsi maaliin 10 parhaan joukossa ja tiimi tuli kokonaiskilpailussa toiseksi.