Mini logo

Internet-selain ei ole tuettu.

Internet-selaimesi ei ole tuettu tai se on vanhentunut. Voit parantaa sivuston käyttökokemusta päivittämällä seilamesi.

Päivitä selaimesi
Varaa koeajo

Teknologia.

MINI Connected.

Kommunikaatio-, viihde- ja navigointitoiminnot löytyvät kaikki yhdestä paikasta.

KOSKETUS­OHJAIN KÄSIALAN TUNNISTUK­SELLA.

MINI Touch -kosketuslevy tunnistaa käsialasi. Voit käyttää sitä painikkeista tai antaa sen tunnistaa sormella kirjoitettuja sanoja esimerkiksi navigoinnin yhteydessä.

SPOTIFY® JA ENEMMÄN.

Selaa ja soita musiikkia sujuvasti MINI Connected -järjestelmän avulla. Palvelussa ovat mukana esimerkiksi Spotify ja TuneIn radio.

TURVALLISUUS.

ENNEN KAIKKEA.

MINI auttaa ja helpottaa ajamista niin, että autolla liikkuminen on tavallista vaivattomampaa ja turvallisempaa. Tuorein tekniikka takaa aina ajamisen ilon.

HEIJASTUSNÄYTTÖ.

MINI Head-Up -näyttö pitää katseen tiessä niin, että MINIn ajamiseen voi keskittyä keskeytyksittä. Läpinäkyvä heijastusnäyttö sijaitsee ratin takana, ja siinä esitetään kuljettajalle tarpeellisia tietoja. Näytöltä voi tarkistaa helposti vaikkapa ajonopeuden, reittiohjeet, tien nopeusrajoituskyltit sekä radio- ja kännykkätoiminnot.

TURVAKAARET.

MINI Cabrio -mallin turvakaaret ovat kätevästi piilossa, kunnes niitä tarvitaan matkustajien suojaksi onnettomuuden ja auton kaatumisen uhatessa. Turvallisuus on toki tärkeää, mutta muotoiluakaan ei ole unohdettu, sillä turvakaaret pysyvät ajon aikana piilossa takapenkkien turvavyönpidikkeiden alla. Kaksoiskaaret ponnahtavat esiin sekunnin murto-osassa, jos auto uhkaa kaatua. Ne suojaavat matkustajia iskuilta.

VAKIONOPEUSSÄÄDIN.

Älykäs vakionopeussäädin tarkkailee kameralla etäisyyttä edellä kulkeviin. Vakionopeudensäätimen voi ottaa käyttöön 30–140 kilometrin tuntivauhdeissa.

TURVATYYNYT.

MINIssä on oletuksena kuusi turvatyynyä: edessä kaksi kuljettajalle sekä matkustajalle, sivuturvatyynyt etuistuimilla sekä turvaverhot sivuilla edessä ja takana.

PERUUTUSKAMERA.

Peruutuskameran näytöltä on kätevä tarkistaa jo pakille vaihtaessa, mitä auton takaa löytyy. Kun apuna on vielä pysäköintianturit, on parkkeeraus lastenleikkiä.

DRIVING ASSISTANT.

Liikennemerkit – kamera lukee tienvarren nopeusrajoitukset, ja ne kerrotaan näytöllä, jotta kuljettaja tietäisi koko ajan sallitun ajonopeuden.

Pitkien valojen kaukovaloavustin – vaihtaa lyhyet valot pitkiin ja päinvastoin 50 km/h nopeudesta alkaen. Peräänajovaroitin – varoittaa kuljettajaa ja jarruttaa autoa ajonopeuden ollessa 10–85 km/h.

Toiminto varoittaa ensin kuljettajaa viestillä näytössä. Sitten näkyy vilkkuva varoitusvalo ja kuuluu merkkiääni, kunnes toiminto lopulta jarruttaa autoa 50 prosentin voimalla täydestä jarrutustehosta. Automaattinen jarrutustoiminto on käytössä ajonopeuden ollessa 10–85 kilometriä tunnissa, mutta varoitusvalot- ja äänet ovat käytössä aina auton huippunopeuteen saakka. Peräänajovaroitin on oletustoiminto MINI Clubmanissa.

Varoitus kuljettajalle, jalankulkijavaroitin – toiminto on käytössä ajonopeuden ollessa 10–60 km/h, ja se varoittaa uhkaavasta törmäysvaarasta jalankulkijan kanssa yhden kerran. Toiminto varoittaa kuljettajaa törmäysvaarasta ja valmistelee jarrut ragoimaan nopeasti ja täydellä teholla. Hätätilanteessa toiminto avustaa jarrutuksessa.

PYSÄKÖINTIANTURIT.

Pysäköintianturit saa joko vain auton perään tai sekä taakse että eteen. Puskurien anturit huomaavat, jos auto lähestyy jotakin kohdetta. Siitä varoitetaan äänimerkillä, joka muuttuu äänekkäämmäksi kohteen lähestyessä.